Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Clos Montblanc - Śnic Sauvignon Blanc 2019

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Bodegas Clos Montblanc

Land

Spanje

Streek

Conca de Barberą D.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Extra: Sustainable Agriculture . Gelimiteerde oplage van 2500 flessen.
Alcoholpercentage: 12,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder geel met groene tinten
Geur: Frisse aroma’s met citrusvruchten, exotisch fruit, hooi en groene tonen
Smaak: Zachte aanzet in de mond, lange evenwichtige zuurgraad, soepel en harmonieus

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij frisse voorgerechten, schaal- en schelpdieren, gebakken vis en witte kaas
1. Klassieke Fish & Chips
2. Arrņs Negre: Zwarte rijst uit Valencia, bereid met inktvis, mosselen en krab
3. Dragonroll: Sushi met tempura garnalen, komkommer, avocado en Srirachamayo

Achtergrondinformatie
Clos Montblanc ligt bij het middeleeuwse stadje Montblanc, Cataloniė, in de wijnstreek Conca de Barberą in D.O. Catalunya. Het is in 1988 opgericht door de Carbonell Figueras familie. De wijngaarden van Clos Montblanc hebben allen een verschillende ligging ten opzichte van de zon om een optimale rijpheid van de druiven te verkrijgen. De stokken groeien op een kalk- en kleihoudende bodem. De grote kwaliteit in het terroir brengt afgelopen jaren de kwaliteitswijnen met veel succes op de markt. De kelders van de bodega zijn zeer modern ingericht met een speciale rijpingsruimte waar 1500 vaten liggen van Frans, Amerikaans en Hongaars eikenhout. De wijnmaker Josep Vadri heeft door praktijkervaring in verschillende landen een eigen stijl kunnen ontwikkelen waarbij hij fruit prachtig kan combineren met de aroma’s die ontstaan tijdens de rijping van de wijnen.

Vinificatie
Eind augustus of begin september worden deze duurzaam geteelde druiven ’s nachts mechanisch geoogst, bij lage temperaturen, in de wijngaard op 500 meter boven zeespiegel. Er volgt een lichte kneuzing en een korte maceratie, waarbij de schillen even weken in het sap en extra aroma’s extraheert. Daarna worden ze volledig geperst en wordt het most getransporteerd naar roestvrijstalen tanks waar de fermentatie start op een gecontroleerde temperatuur van 16 °C.
streek Conca de Barberą D.O. Conca de Barberį is een klein, maar veelbelovend wijngebied in het Spaanse Catalunya....
wijnhuis Clos Mont Blanc ligt in Cataloniė, om precies te zijn in de D.O. Conca de Barberą en is in 1988 opgericht door d...