Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Olijfolie - Premium

Soort

Olijfolie

Wijnhuis

Oro Magna Sur

Land

Spanje

Streek

Jaén D.O.P.

Minimale afname

1 stuks
Proces
Allereerst moeten de olijven worden geoogst. Deze oogst vindt plaats van november tot februari. Een groot deel van de oogst nog steeds met de hand wordt verricht, om zo de kwaliteit van de olijven te waarborgen. Hierna gaan de olijven naar molens waar ze koud worden geperst en er extra virgin olive oil van wordt gemaakt.
De COSECHA TEMPRANA is zo bijzonder omdat de olijven onder speciale omstandigheden in Oktober geoogst worden. De olijven die gebruikt worden voor deze olie zijn handgeplukt (de takken worden niet geschud). Doordat er een hoger vocht gehalte is bij deze oogst zijn er uiteindelijk veel meer kilo’s olijven nodig om een liter olijfolie (cosecha temprana) te produceren. De olijfolie is eerste en koude pers en zo puur als echte olijfolie maar kan zijn!

Olijfolie is gezond voor je lichaam en is een anti-oxidant, helpt bij het verlagen van het cholestrol gehalte, en vanwege het oliezuur, is met studie’s aangetoond dat het ook kankerverlagend werkt.
Het blad “Cientifica diabetes Care” heeft na diversen studie’s gemeld dat het een diabtes type II kan verminderen met 50%. Oleocantal heeft de eigenschappen van een anti-inflamatoria (ontstekingsremmend). Olijfolie bevat enkelvoudige onverzadigde vetten hetgeen mentale achteruitgang kan vertragen, daarnaast helpt olijfolie het immuunsysteem te versterken en een hoge bloeddruk te verminderen.

Producción integrada
Deze kwaliteitszegel staat voor het volgen van de richtlijnen van Intergrated Pest Management (GIP). Deze richtlijnen zijn bedoeld als leidraad voor boeren en consultants om de principes van geïntegreerd ongediertebestrijding in de hele Spaanse olijfproductie te implementeren. Dit is een vereiste voor alle bedrijven in Spanje volgens Hoofdstuk III van koninklijk besluit 1311/2012 van 14 September, dat het kader vastlegt voor actie om een duurzaam gebruik van fytosanitaire producten te bereiken.

In de olijfproductie wordt het begrepen als geïntegreerd ongediertebestrijding of beheer (MIP/GIP) of geïntegreerde / integraal (CIP) voor een strategie die een breed scala aan complementaire methoden gebruikt: fysisch, mechanisch, chemisch, biologisch, genetisch, legaal en cultureel voor ongediertebestrijding.

Deze methoden worden in drie fasen toegepast.
- preventie
- observatie
- toepassing

Het is een ecologische methode die tot doel heeft het gebruik van pesticiden te verminderen of te elimineren en de impact op het milieu te minimaliseren. Er is ook sprake van ecologische ongediertebestrijding (MEP) en natuurlijke ongediertebestrijding. Bij de Producción Integrada wordt het toezicht uitgevoerd door particuliere certificeringsinstanties die op hun buurt weer streng worden gecontroleerd door de overheid.

Onze olijfolie komt uit de provincie Jaén, Sierra Mágina. De olijven groeien op een bergketen ter hoogte van 1000-2000 meter. De olijfolie komt van een coöperatief. Virgen olijfolie is koud geperst en hier komt dus geen hitte bij kijken. Het heeft van nature een hoge zuiverheid, wat betekent dat er weinige vrije zuren in de olie zitten. Olijfolie mag extra vierge (extra virgin) genoemd worden wan-neer het afkomstig is van de eerste persing en het gehalte vrije vetzuren onder de 0,8 procent ligt.