Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Almenkerk Estate Chardonnay 2018

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Almenkerk Wine Estate

Land

Zuid-Afrika

Streek

Elgin W.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Chardonnay: 100 %

Specificaties
Stijl: 10 maanden houtlagering
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Double Gold @ National Wine Challenge (’17)
Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Kleur: Goudgeel
Geur: Complexe geur van citrus en citroenbloesem, witte perzik en kokosnoot met florale tonen
Smaak: Zachte structuur, volle body met een lichte mineraliteit en een langaanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij rijke visgerechten met schaaldieren of bij foie gras, salades of kazen
1. Tuna Tataki: Yellowfin tonijn sashimi met sesam, sjalotjes en rijstazijn
2. Salade met foie gras, scampi’s, sinaasappel en honing
3. Gegratineerde mosselen met knoflook en citroen

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Almenkerk Wine Estate, oorspronkelijk een appelboerderij, is eigendom van de Belgisch / Nederlandse familie Van Almenkerk en wordt sinds 2002 gerund door Nathalie en Joris. Joris heeft in dit duo de rol als wijnmaker en Nathalie als salesmanager en marketingspecialist. Ze hebben een toegewijde groep collega’s die iedereen graag verwelkomen om het landgoed in de wijnstreek Elgin. Gelegen in de West-Kaap, vlakbij de oceaan, is het klimaat er redelijk koel. De hoge bergen, waar de wijngaarden op 400-500 meter hoogte zijn aangeplant, zorgen voor goede absorptie van zonlicht en een natuurlijk afkoeling door zeewind. De appelboerderij ondertussen is voor de helft getransformeerd in wijngaard. De wijnen die daar nu geproduceerd worden weerspiegelt het plezier en de passie die familie Van Almenkerk in het bedrijf stopt.

Vinificatie
De Chardonnay-druiven komen uit één specifieke wijngaard (Single Vineyard) gelegen in het “Annabelle”-Block, genoemd naar hun dochter. Ze worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt en gesorteerd op kwaliteit in de kelders. Een koude fermentatie volgt waarna de wijn getransporteerd wordt naar Franse eikenhouten vaten (waarvan 25% nieuw) voor een tweede vergisting. Als dit proces voltooid is heeft de wijn nog 10 maanden contact met de droesem voor de botteling.
wijnhuis Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenker...