Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Almenkerk Estate Sauvignon Blanc 2018

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Almenkerk Wine Estate

Land

Zuid-Afrika

Streek

Elgin W.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Silver medal @ Concours Mondial de Bruxelles (’18)
Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel
Geur: Fruitige aanzet met aroma’s van vlierbloesem, passievrucht, abrikoos en buskruit
Smaak: Mineralig met gebalanceerde zuren en een volle en langaanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Ideaal gepaard met oesters, kreeftachtigen en zachte vis, romig of met een pepertje
1. Kreeftcocktail met little gems, limoen, avocado en zeekraal
2. Afrikaanse visschotel met kabeljauw, spinazie, roomkaas en aardappel
3. Oesters met verse rode peper, bosui en gember

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Almenkerk Wine Estate, oorspronkelijk een appelboerderij, is eigendom van de Belgisch / Nederlandse familie Van Almenkerk en wordt sinds 2002 gerund door Nathalie en Joris. Joris heeft in dit duo de rol als wijnmaker en Nathalie als salesmanager en marketingspecialist. Ze hebben een toegewijde groep collega’s die iedereen graag verwelkomen om het landgoed in de wijnstreek Elgin. Gelegen in de West-Kaap, vlakbij de oceaan, is het klimaat er redelijk koel. De hoge bergen, waar de wijngaarden op 400-500 meter hoogte zijn aangeplant, zorgen voor goede absorptie van zonlicht en een natuurlijk afkoeling door zeewind. De appelboerderij ondertussen is voor de helft getransformeerd in wijngaard. De wijnen die daar nu geproduceerd worden weerspiegelt het plezier en de passie die familie Van Almenkerk in het bedrijf stopt.

Vinificatie
De Sauvignon Blanc-druiven komen uit één specifieke wijngaard (Single Vineyard) gelegen in het “Sunlight Block” op 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt. Contact met zuurstof wordt zoveel mogelijk vermijdt door het toevoegen van droogijs om zelfs de meeste delicate aroma’s uit de wijn te kunnen onttrekken tijdens de pers. Een koude fermentatie volgt waarna de wijn nog 8 maanden contact heeft met de droesem voordat het gebotteld wordt.
wijnhuis Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenker...