Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Almenkerk Estate Syrah 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Almenkerk Wine Estate

Land

Zuid-Afrika

Streek

Elgin W.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Syrah: 100 %

Specificaties
Stijl: 18 maanden houtlagering
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: Silver medal @ Decanter World Wine Awards (’17)
Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Kleur: Donkerrood met een paarse nuances in de rand
Geur: Dominerende geuren van blauwe bessen en bramen met aardachtige en kruidige tonen
Smaak: Elegant maar pittig en vlezig, vol karakter, gemiddelde body en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Zeer goed i.c.m. rood en wild vlees, stoofvlees en gekruide barbecuegerechten
1. Hazenpeper met laurier, kruidnagel, tijm en rode kool
2. Rib-roast van de barbecue
3. Hertenbiefstuk met rode-portsaus en veldsla met sinaasappeldressing

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Almenkerk Wine Estate, oorspronkelijk een appelboerderij, is eigendom van de Belgisch / Nederlandse familie Van Almenkerk en wordt sinds 2002 gerund door Nathalie en Joris. Joris heeft in dit duo de rol als wijnmaker en Nathalie als salesmanager en marketingspecialist. Ze hebben een toegewijde groep collega’s die iedereen graag verwelkomen om het landgoed in de wijnstreek Elgin. Gelegen in de West-Kaap, vlakbij de oceaan, is het klimaat er redelijk koel. De hoge bergen, waar de wijngaarden op 400-500 meter hoogte zijn aangeplant, zorgen voor goede absorptie van zonlicht en een natuurlijk afkoeling door zeewind. De appelboerderij ondertussen is voor de helft getransformeerd in wijngaard. De wijnen die daar nu geproduceerd worden weerspiegelt het plezier en de passie die familie Van Almenkerk in het bedrijf stopt.

Vinificatie
De Syrah-druiven komen uit één specifieke wijngaard (Single Vineyard) gelegen in het “Liesel”-Block. Ze worden ‘s ochtends met de hand geplukt en gesorteerd op kwaliteit in de kelders. De druiven ondergaan een koude maceratie (schilweking) voor 4 dagen waarna een natuurlijke vergisting start gedurende 7-10 dagen op 26 °C. Hierna worden de druiven voorzichtig geperst waarop een malolactische fermentatie volgt. Op het eind rijpt de wijn in kleine Franse eikenhouten vaten voor 18 maanden.
wijnhuis Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenker...