Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Almenkerk Lace Sauvignon Blanc 2018

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Almenkerk Wine Estate

Land

Zuid-Afrika

Streek

Elgin W.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: Double Gold @ Top 100 Wines of South Afrika (’18)
Silver medal @ Concours Mondial de Bruxelles (’18)
Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Alcoholpercentage: 13,0 %
Kleur: Bleekgeel met een groene zweem
Geur: Fijne aroma’s van vlierbloesem en witte perzik met frisse en florale tonen
Smaak: Volop fruit met gebalanceerde zuren en een brede, langaanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Heerlijk bij diverse vegetarische gerechten, vis met frisse groenten en geitenkaas
1. Couscous met falafel, munt, gegrilde perzik en komkommer
2. Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas en verse spinazie
3. Krabkoekjes met romige limoensaus

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Almenkerk Wine Estate, oorspronkelijk een appelboerderij, is eigendom van de Belgisch / Nederlandse familie Van Almenkerk en wordt sinds 2002 gerund door Nathalie en Joris. Joris heeft in dit duo de rol als wijnmaker en Nathalie als salesmanager en marketingspecialist. Ze hebben een toegewijde groep collega’s die iedereen graag verwelkomen om het landgoed in de wijnstreek Elgin. Gelegen in de West-Kaap, vlakbij de oceaan, is het klimaat er redelijk koel. De hoge bergen, waar de wijngaarden op 400-500 meter hoogte zijn aangeplant, zorgen voor goede absorptie van zonlicht en een natuurlijk afkoeling door zeewind. De appelboerderij ondertussen is voor de helft getransformeerd in wijngaard. De wijnen die daar nu geproduceerd worden weerspiegelt het plezier en de passie die familie Van Almenkerk in het bedrijf stopt.

Vinificatie
De Sauvignon Blanc-druiven komen grotendeels uit het block “Yvonne” (vernoemd naar Joris’ moeder) en het andere gedeelte uit het block “Sunlight”. Ze worden ‘s ochtends handgeplukt en gesorteerd op kwaliteit in de kelders. Contact met zuurstof wordt zoveel mogelijk vermijdt door het toevoegen van droogijs om zelfs de meeste delicate aroma’s uit de wijn te kunnen onttrekken tijdens de pers. Na de fermentatie rijpen de wijnen nog 9 weken contact op de droesem en worden geblend in Oktober
wijnhuis Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenker...