Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Almenkerk Lace Vineyard Selection 2014

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Almenkerk Wine Estate

Land

Zuid-Afrika

Streek

Elgin W.O.

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Merlot: 69 %
Syrah: 15 %
Cabernet Sauvignon: 9 %
Cabernet Franc: 6 %
Petit Verdot: 1%

Specificaties
Stijl: 17-23 maanden houtlagering
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: Double Gold @ Top 100 National Wine Challenge
Gold @ Gilbert & Gaillard – Silver @ IWSC Competition
Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Kleur: Kersenrood
Geur: Intense aroma’s van zwart fruit en kersen, met op de achtergrond peper en kruidigheid
Smaak: Expressief met een gemiddelde body, fruitige basis, houttonen, zachte tannines en lange finale

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Lekker bij gerechten met rood vlees op basis van tomaat en bij… Chocolade!
1. Zuid-Afrikaanse Kudu Pie: Pastei van bladerdeeg met springbok
2. Ossobuco: Stoofpot van lamsvlees of kalfsvlees met tomatensaus
3. “Afribollen” met chocolade, banaan en een coulis van rode vruchten

Achtergrondinformatie
Het landgoed van Almenkerk Wine Estate, oorspronkelijk een appelboerderij, is eigendom van de Belgisch / Nederlandse familie Van Almenkerk en wordt sinds 2002 gerund door Nathalie en Joris. Joris heeft in dit duo de rol als wijnmaker en Nathalie als salesmanager en marketingspecialist. Ze hebben een toegewijde groep collega’s die iedereen graag verwelkomen om het landgoed in de wijnstreek Elgin. Gelegen in de West-Kaap, vlakbij de oceaan, is het klimaat er redelijk koel. De hoge bergen, waar de wijngaarden op 400-500 meter hoogte zijn aangeplant, zorgen voor goede absorptie van zonlicht en een natuurlijk afkoeling door zeewind. De appelboerderij ondertussen is voor de helft getransformeerd in wijngaard. De wijnen die daar nu geproduceerd worden weerspiegelt het plezier en de passie die familie Van Almenkerk in het bedrijf stopt.

Vinificatie
De 5 verschillende druiven worden op smaak geselecteerd, met de hand geplukt en tweemaal beoordeeld op kwaliteit. Ze ondergaan een koude schilweking van 4 dagen waarna een natuurlijk fermentatieproces start gedurende 7-10 dagen op een temperatuur van 26°C. Na de alcoholische vergisting volgt er een malolactische fermentatie, wat ervoor zorgt dat de wijn ronde zachte smaken ontwikkelt. Na de pers rijpt de wijn voor 17 tot 23 maanden in Frans eikenhouten vaten van 225 liter.
wijnhuis Almenkerk Wine Estate, in de koele Elgin Valley, is een echt Family Estate; eigendom van de familie van Almenker...