Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Oportunista Malbec

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Bodega Reval San Is...

Land

ArgentiniŽ

Streek

Mendoza

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Malbec: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 14%
Extra: De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater.

Smaakprofiel
Kleur: Diep paars met lichtpaarse rand
Geur: Rijp rood fruit dat doet denken aan kersen & pruimen
Smaak: Vergelijkbaar met de neus, zijdezachte tannines, gebalanceerd met een enige structuur. Fris, fruitig en doordrinkbaar

Temperatuur:
Minimaal 16 įC
Maximaal 18 įC

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij
1. Gegrilde Argentijnse Rib-Eye met verse peterselie, dille en knoflook
2. Empanadas gevuld met rundvlees & chimichurri
3. Varkensrollade, gekruid met tomaat, gerookt paprikapoeder & chilivlokken

Achtergrondinformatie
Het Argentijnse wijnhuis Bodega Reval San Isidro is gelegen in het oostelijke deel van de wijnstreek Mendoza, in het westen van ArgentiniŽ. Dit jonge wijnhuis is in handen van de Llaver-familie, die het in 2010 begonnen. Zij bezitten in totaal 30 hectare wijngaarden waarmee zij in de afgelopen jaren voornamelijk voor derden produceerden. Nu komen ze met een eigen lijn wijnen: El Opportunista. Wijnmaker Marianela Rossi produceert van deze wijn 20.000 flessen per jaar van stokken die 25 tot 30 jaar oud zijn. De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater. De ondergrond bestaat dan ook uit zand en leem door de naastgelegen rivier. Op deze gaarden worden naast de Malbec ook Cabernet Sauvignon, Bonarda & Chardonnay verbouwd. ís Winters is het koud met af en toe wat sneeuw, in de zomer is het erg droog en heet. Dit klimaat zorgt voor perfecte groeiomstandigheden voor de Malbec. El Opportunista vertegenwoordigd alle mensen die durven te wagen en elke kans proberen te benutten.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd in de wijnmakerij, voordat ze worden ontstamd en zacht worden geperst. Schilmaceratie van 36 uur op 10 įC om kleur en tannines te extraheren. Alcoholische fermentatie op gecontroleerde temperatuur tussen de 24 įC & 26 įC. Na fermentatie wordt gefilterd volgens de cross-flow methode gefilterd (over het filter i.p.v. door, zodat het filter niet verstopt raakt) waarna er wordt gebotteld. De wijn rijpt 6 maanden op fles.
wijnhuis Informatie volgt asap
streek Informatie volgt spoedig