Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Hidden Valley – Hidden Gems 2015

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Hidden Valley

Land

Zuid-Afrika

Streek

Stellenbosch

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 50 %
Petit Verdot: 36 %
Merlot: 14 %

Specificaties
Stijl: 16-18 maande houtlagering
Alcoholpercentage: 14,0 %
Extra: Gold @ International Wine & Spirit Competition
4,5/5,0 stars @ Platter Awards – Silver @ Veritas Awards Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Kleur: Robijnrood
Geur: Brede en complexe aroma’s van eucalyptus, tijm, mineralen, zwarte bramen en sigarendoosjes
Smaak: Vol en rond van smaak met fluweelzachte tannines, donker fruit, mint en een zeer lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Heerlijk i.c.m. gegrild rund, stoofpotten met rood vlees, aardse tonen en kruiden
1. Gestoofd rumpsteak met bospaddenstoelen, sjalotjes en peterselie
2. Zuid-Afrikaanse Boboti met gehakt en zilvervliesrijst
3. Lamb Potjie met rozemarijn, tijm en een groentenmix van wortel, pompoen en ui

Achtergrondinformatie
Hidden Valley is een verstopt pareltje op de beste locatie van de bekende wijnstreek Stellenbosch. De wijnstokken zijn aangeplant in 2002 op eeuwenoude granieten Tukulu en Oakleaf grond, welke gecombineerd met het koele klimaat een uniek en welgewild terroir is. Een duurzame en ecologisch aanpak wordt doorgevoerd in de algehele werkwijze. Eigenaar Riaan Stassen runt het wijnhuis sinds 2015 en stelt het wijnhuis open voor liefhebbers van lekker eten, kwaliteitswijnen, kunst en interactie. Wijnmaakster Annalie van Dyk heeft met haar brede internationale ervaringen en hands-on mentaliteit grote stappen gemaakt in de wijnproductie. Momenteel maakt Hidden Valley Wines onderdeel uit van WWF Conservation Champions van Zuid-Afrika, een milieubeschermende organisatie die zich inzetten voor biodiversiteits-vriendelijke wijnbouw en het verbeteren van water- en energieverbruik.

Vinificatie
De druiven voor deze blend zijn zorgvuldig geselecteerd en geoogst bij optimale rijpheid. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten waarna de druiven worden geperst. Hierna begint de malolactische fermentatie, wat zorgt voor zachte en romige aroma’s in de wijn. De druiven worden apart opgeslagen in Franse eiken-houten vaten van 225L (waarvan 20% nieuw) om te rijpen voor 16-18 maanden. Na dit proces wordt de wijn geblend en licht gefilterd voor botteling.
wijnhuis 
streek