Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Hidden Valley – Sauvignon Blanc 2017

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Hidden Valley

Land

Zuid-Afrika

Streek

Stellenbosch

Minimale afname

6 flessen stuks
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %
Extra: Silver @ Michelangelo International Wine Awards
4,0/5,0 stars @ Platter Awards – Silver @ Veritas Awards Gecertificeerd “Integrity & Sustainability South Africa”

Smaakprofiel
Kleur: Licht strogeel
Geur: Tropische aroma’s van o.a. perzik, passievrucht en ananas met bloemige en minerale tonen
Smaak: Harmonieuze smaken met frisheid en diepgang, tropische vruchten en een delicate finale

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Ideaal i.c.m. frisse salades, lichte visgerechten, gestoomde kreeft of oesters
1. Groene asperges met kabeljauw uit de oven
2. Tropische salade met gegrilde kip, ananas, avocado en bladsla
3. Fruits de Mer met o.a. oesters, kreeft en krab

Achtergrondinformatie
Hidden Valley is een verstopt pareltje op de beste locatie van de bekende wijnstreek Stellenbosch. De wijnstokken zijn aangeplant in 2002 op eeuwenoude granieten Tukulu en Oakleaf grond, welke gecombineerd met het koele klimaat een uniek en welgewild terroir is. Een duurzame en ecologisch aanpak wordt doorgevoerd in de algehele werkwijze. Eigenaar Riaan Stassen runt het wijnhuis sinds 2015 en stelt het wijnhuis open voor liefhebbers van lekker eten, kwaliteitswijnen, kunst en interactie. Wijnmaakster Annalie van Dyk heeft met haar brede internationale ervaringen en hands-on mentaliteit grote stappen gemaakt in de wijnproductie. Momenteel maakt Hidden Valley Wines onderdeel uit van WWF Conservation Champions van Zuid-Afrika, een milieubeschermende organisatie die zich inzetten voor biodiversiteits-vriendelijke wijnbouw en het verbeteren van water- en energieverbruik.

Vinificatie
De druiven zijn geoogst van verschillende hoogtes in de wijngaard, met diverse rijpingen om zo complexiteit toe te voegen aan de wijn. In de vroege ochtend, bij lage temperaturen, wordt de oogst naar de kelders gebracht voor de persing. De wijn fermenteert in roestvrijstalen tanks op een lage gecontroleerde temperatuur, waarna hij voor 6 weken rijpt op de droesem om extra smaken te extraheren.
wijnhuis 
streek