Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Domaine La Croix Belle - Nº7 2017 wit

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

La Croix Belle

Land

Frankrijk

Streek

Côtes de Thongue

Minimale afname

6 stuks

Domaine La Croix Belle - Nr.7 Wit 2017Achtergrond
In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich de wijngaarden van La Croix Belle uit. Op een hoogte van 120 meter, gelegen in de streek Côtes de Thongue. La Croix Belle is opgericht in 1794 door de familie Boyer. Vandaag de dag is het familie bedrijf in handen van Jacques en Françoise Boyer.
Het wijnproces is verder ontwikkeld en gemoderniseerd om zo een hogere kwaliteit te kunnen waarborgen. Het landgoed heeft 70 hectare aan druivenranken met in totaal 16 verschillende druivensoorten. Het terroir van Domaine La Croix Belle bestaat uit klei met kalksteen met een onderlaag van gravel en zand, met daarin kleine steentjes. Verder profiteren de wijngaarden van de vele zonuren in de Languedoc, terwijl de temperatuur gematigd blijft door de wind van de Middellandse Zee. Door strenge controle op productiemethoden en techniek onder de duurzame landbouw Terra Vitis, vanaf de wijnstok tot aan het bottelen, wordt gestreefd naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu. Eerst vindt er een groene pluk plaats, en later wordt er met de hand geoogst. De wijn wordt zo puur mogelijk gemaakt. Hierdoor ontstaan prachtige, zuivere wijnen zonder toevoegingen, maar met karakter, kwaliteit en passie!

Wijnbeschrijving
25% Viognier, 25% Chardonnay, 25% Grenache Blanc, 15% Sauvignon blanc, 5% Grenache Gris, 3% Muscat petit grain en 2% Carignan blanc
De druiven worden zorgvuldig gesorteerd na de oogst. Geproduceerd via de traditionele vinificatie, alle verschillende variëteiten worden elk apart gevinifieerd en daarna sur lie op nieuwe Franse eikenhouten vaten gelagerd. De wijn wordt regelmatig omgeroerd (battonage) om zo meer smaak in de wijn te krijgen. De wijn blijft 8-9 maanden op eikenhouten vaten, waarna de botteling plaatsvindt. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 20 jaar.

Kleur/geur/smaakprofiel
Een glinsterende vol gouden kleur met een intense geur van grapefruit, ananas, exotische fruitsoorten en vanille. De smaak is zeer goed in balans, mineralig en rond met veel exotisch fruit, citrus, grapefruit, honing en vanille. De wijn heeft een zachte textuur en een lange afdronk.

Gastronomie
Serveertemperatuur 12 of 13˚ C
Uitstekend met vis gerechten (als gegrilde wolf, rode poon en bouillabaisse) foie gras en wit vlees gerechten.
- Amerikaans bereide kreeft
- Gebraden zeebaars
- Pittige vis met tomaat en rode paprika
- Klassieke bouillabaisse
- Tarbot met Hollandaisesaus
wijnhuis Domaine La Croix Belle In het middeleeuwse dorpje Puissalicon, op de flanken van de Cévennes, strekken zich ...