Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
ArrŠez Mala Vida Wit 2017

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

ArrŠez

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 stuks

ArrŠez Mala Vida Wit 2017Achtergrond
Bodegas ArrŠez is een familie wijnmakerij met een lange traditie. De wijnmakerij is in 1950 opgericht door Don Antonio ArrŠez. Hij begon zijn eigen wijnen te ontwikkelen als eerste bodega in Valencia. De bodega ligt in de stad Fuente de la Higuera.
De wijngaarden bevinden zich 90 kilometer van de Middellandse Zee en op een hoogte van 600 tot 800 meter tussen twee valleien waardoor het een mediterraans/continentaal microklimaat genereert. De bodega heeft 30 hectare wijngaarden, met overwegend inheemse druivenrassen zoals monastrell, tempranillo, garnacha, verdil en moscatel, die aangevuld worden met perfectie met buitenlandse rassen zoals cabernet sauvignon en syrah. Bala Perdida komt van 30-35 jaar oude wijngaarden, die op zanderige leemgronden staan.

Momenteel wordt de bodega beheerd door Toni ArrŠez (derde generatie). Deze jonge wijnmaker heeft jarenlang wijnen in Rioja en Ribera del Duero gemaakt. Hij heeft de bodega in de laatste zeven jaar verbeterd door te beginnen met het maken van een nieuwe stijl van modern Spaanse wijnen dat tot een succes heeft geleidt op de nationale en internationale markten. De rode wijn Mala Vida is de meest verkochte wijn in Valencia en is een erkend merk in de stad geworden.

Het label is ontworpen door Francesca Della Croce met de bedoeling om de betekenis ervan te weerspiegelen 'Mala Vida', dat niets anders is dan genieten van het goede leven en de wijn aantrekkelijker maken voor een jong enthousiast publiek.

Wijnbeschrijving
40% Moscatel, 40% Merseguera en 20% Verdil
De druiven worden geoogst aan het einde van augustus-begin september. De druiven worden ontsteelt, daarna vindt de persing plaats. De maceratie duurt 12 uur in gekoelde tank. De fermentatie gebeurd bij 12-14 ļC gedurende 20-25 dagen.

Kleur/geur/smaakprofiel
Mala Vida wit is het resultaat van 100% Valenciaanse coupage uit DO Valencia. Elke druifsoort wordt apart uitgewerkt om de maximale persoonlijkheid van elke druif te verkrijgen. De intensiteit en exotische aromaīs van Muscat, de zuurgraad en frisheid van Merseguera en de elegantie van Verdil maken deze blend tot een complexe, frisse en goed uitgebalanceerde wijn.
De kleur is vaal geel met groenachtige reflecties.
Intens aroma van muscat, met een vleugje jasmijn en subtiele citrus tonen zoals sinaasappelschil
De smaak is licht kruidig met frisheid en elegantie. Zacht in het gehemelte, goed uitgebalanceerd en zeer aangenaam met een lange afdronk en een heel subtiel zoetje.

Gastronomie
Serveertemperatuur 10-12 ļC
We bevelen Mala Vida aan om te drinken tijdens de mooie momenten met familie, collegaīs, vrienden en/of vreemden en om te genieten van de goede dingen in het leven.