Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
ArrŠez Mala Vida Rood 2017

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

ArrŠez

Land

Spanje

Streek

Valencia

Minimale afname

6 stuks

ArrŠez Mala Vida Rood 2017Achtergrond
Bodegas ArrŠez is een familie wijnmakerij met een lange traditie. De wijnmakerij is in 1950 opgericht door Don Antonio ArrŠez. Hij begon zijn eigen wijnen te ontwikkelen als eerste bodega in Valencia. De bodega ligt in de stad Fuente de la Higuera.
De wijngaarden bevinden zich 90 kilometer van de Middellandse Zee en op een hoogte van 600 tot 800 meter tussen twee valleien waardoor het een mediterraans/continentaal microklimaat genereert. De bodega heeft 30 hectare wijngaarden, met overwegend inheemse druivenrassen zoals monastrell, tempranillo, garnacha, verdil en moscatel, die aangevuld worden met perfectie met buitenlandse rassen zoals cabernet sauvignon en syrah. Bala Perdida komt van 30-35 jaar oude wijngaarden, die op zanderige leemgronden staan.

Momenteel wordt de bodega beheerd door Toni ArrŠez (derde generatie). Deze jonge wijnmaker heeft jarenlang wijnen in Rioja en Ribera del Duero gemaakt. Hij heeft de bodega in de laatste zeven jaar verbeterd door te beginnen met het maken van een nieuwe stijl van modern Spaanse wijnen dat tot een succes heeft geleidt op de nationale en internationale markten. De rode wijn Mala Vida is de meest verkochte wijn in Valencia en is een erkend merk in de stad geworden.

Het label is ontworpen door Francesca Della Croce met de bedoeling om de betekenis ervan te weerspiegelen 'Mala Vida', dat niets anders is dan genieten van het goede leven en de wijn aantrekkelijker maken voor een jong enthousiast publiek.

Wijnbeschrijving
30% Monastrell, 30% Syrah, 20% Cabernet sauvignon en 10% Tempranillo
De druiven worden met de hand geoogst vanaf eind augustus (tempranillo en syrah) en eind oktober (cabernet en monastrell) De maceratie vindt gedurende 25-30 dagen plaats. De houtopvoeding vindt plaats in Frans, Amerikaans en Hongaars eiken gedurende 8 maanden.

Kleur/geur/Smaakprofiel
De kleur is donker kersenrood.
Aromaīs van rode vruchten met op de achtergrond kruiden en geroosterde aromaīs.
In de mond is de wijn zeer aangenaam met zachte tannines. De wijn heeft een lange, aanhoudende afdronk.

Gastronomie
Serveertemperatuur 16ļC
- Paella
- Pasta
- Barbecue vlees
- Tapas