Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
ArrŠez Bala Perdida 2016

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

ArrŠez

Land

Spanje

Streek

Alicante

Minimale afname

6 stuks

ArrŠez Bala Perdida 2016



Achtergrond
Bodegas ArrŠez is een familie wijnmakerij met een lange traditie. De wijnmakerij is in 1950 opgericht door Don Antonio ArrŠez. Hij begon zijn eigen wijnen te ontwikkelen als eerste bodega in Valencia. De bodega ligt in de stad Fuente de la Higuera.
De wijngaarden bevinden zich 90 kilometer van de Middellandse Zee en op een hoogte van 600 tot 800 meter tussen twee valleien waardoor het een mediterraans/continentaal microklimaat genereert.
De bodega heeft 30 hectare wijngaarden, met overwegend inheemse druivenrassen zoals monastrell, tempranillo, garnacha, verdil en moscatel, die aangevuld worden met perfectie met buitenlandse rassen zoals cabernet sauvignon en syrah. Bala Perdida komt van 30-35 jaar oude wijngaarden, die op zanderige leemgronden staan.

Momenteel wordt de bodega beheerd door Toni ArrŠez (derde generatie). Deze jonge wijnmaker heeft jarenlang wijnen in Rioja en Ribera del Duero gemaakt. Hij heeft de bodega in de laatste zeven jaar verbeterd door te beginnen met het maken van een nieuwe stijl van modern Spaanse wijnen dat tot een succes heeft geleidt op de nationale en internationale markten. De rode wijn Mala Vida is de meest verkochte wijn in Valencia en is een erkend merk in de stad geworden.

Wijnbeschrijving
100% Alicante Bouschet (Garnacha Tintorera)
Alicante Bouschet is een blauw druivenras, met als zeer bijzonder kenmerk dat het rood vruchtvlees heeft. Dit wordt teinturier genoemd. Het is een kruising tussen de grenache noir en de petit bouschet. Midden september vindt de oogst plaats. De druiven worden met de hand geplukt. Uiteindelijk vindt er 4 maanden rijping plaats op Amerikaanse en Hongaars eiken vaten.

Kleur/geur/smaakprofiel
De kleur is helder kersen rood. Intense aromaīs van rood en zwart fruit met een lichte kruidige toets. In de mond een zijdeachtige en aangename sensatie, met een lange en complexe afdronk.

Gastronomie
Serveertemperatuur 16-17 ļC.
- Stoofvlees van varken
- Rijst met varkensvlees
- Pasta gerechten
- Paella met vlees
- Iberische ham en worsten