Deze site maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Verberg dit bericht
 
Domaine Des Romarins 2017

Soort

Rode wijn

Wijnhuis

Romarins

Land

Frankrijk

Streek

Côtes de Rhône

Minimale afname

12 stuks

Domaine des Romarins 2017


Beschrijving Côtes du Rhône, Frankrijk

Achtergrond:
Syrah, Grenache en Carignan, Het is op dit moment alweer de vierde generatie die aan het hoofd staat van Domaine des Romarins, met ruim 25 ha aan wijngaarden, gelegen op slechts 20 km van Chateauneuf du Pape. De druivensoorten die hierop groeien zijn: Grenache, Syrah, Mourvèdre en Carignan. De stokken zijn op dit moment zo´n 30 jaar oud.

De wijngaarden liggen op een grote, rotsige heuvel met rode kiezel en grote keien in de grond, her en der zand. De keien worden overdag verwarmd door de zon en stralen ´s nachts die warmte af op de druiven, die daardoor veel smaak ontwikkelen. Het klimaat is mediterraan, gekenmerkt door de mistral; de felle wind die noodzakelijk en goed is voor de ontwikkeling van de wijnranken.
De duidelijk afgebakende regenperiodes, de hoge temperaturen en de uitbundige hoeveelheid zon zijn ook kenmerkend voor dit gebied.

Wijnbeschrijving:
Handgeplukte oogst, deels ontsteeld. Maceratie van 10 dagen onder strenge temperatuurcontrole (28 - 30º C), dagelijks overpompen.
Rijping op fijne lie gedurende 8 maanden in gecoate cementen tanks. Alvorens te worden gebotteld, vindt er clarificatie plaats door middel van eiwit. Uitgesproken tannines geven de wijn de kans 3 tot 5 jaar te rijpen. De Syrah heeft hier een grote rol in, dat is een bewaardruif.

Smaakprofiel:
Typische Côtes du Rhône, met een beetje animaal, jong karakter.
De kleur is purper, in de neus gedroogd fruit (pruim), laurier en amandel(koekje). Kruidige pepersmaak.

Gastronomie
Algemene kenmerken van de gerechten: Stevige kost, winterse gerechten met wild of vlees. Ook stevige kazen komen in aanmerking.

Voorbeelden
1. Eend uit de oven met specerijen (anijs, laurier)
2. Wildzwijnham met stevige kruiden en specerijen uit de oven
3. Gegrilde Côte de Boeuf, met gepofte knoflook
4. Gebakken biefstuk met peperroomsaus
5. Roquefort of Stilton kaas
streek Het Rhônedal is de oudste wijnstreek van Frankrijk. De wijntraditie gaat reeds terug tot 600 voor Christus toen ...
wijnhuis Domaine des Romarins Het is op dit moment alweer de vierde generatie die aan het hoofd staat van Domaine des ...