El Oportunista – Cabernet Sauvignon

Krachtige Argentijnse rode wijn van de Cabernet Sauvignon-druif die goed past bij gegrilde lamskoteletten.

El  Opportunista Cabernet Sauvignon

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,8%
Extra: De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater.

Smaakprofiel
Kleur: Donkerpaars
Geur: Intense aroma’s van jonge kersen, pruimen, aromatische kruiden en peper
Smaak: Dezelfde kersen en pruimen keren terug op het palet, in combinatie met tonen van dennennaalden & zwarte olijven

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/past bij

  1. Gebraden wilde eend met vijgen, gekonfijte sjalotten en zwarte peper
  2. Gegrilde lamskoteletten van de barbecue met gerookte zwarte knoflook en rozemarijn
  3. Geroosterde bavette met een krokante vetrand, gepofte aardappel & maïskolf

Achtergrondinformatie
Het Argentijnse wijnhuis Bodega Reval San Isidro is gelegen in het oostelijke deel van de wijnstreek Mendoza, in het westen van Argentinië. Dit jonge wijnhuis is in handen van de Llaver-familie, die het in 2010 begonnen. Zij bezitten in totaal 30 hectare wijngaarden waarmee zij in de afgelopen jaren voornamelijk voor derden produceerden. Nu komen ze met een eigen lijn wijnen: El Opportunista.

Wijnmaker Marianela Rossi produceert van deze wijn 10.000 flessen per jaar van stokken die 25 tot 30 jaar oud zijn.

Ligging De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater. De ondergrond bestaat dan ook uit zand en leem door de naastgelegen rivier. Op deze gaarden worden naast de Cabernet Sauvignon ook Malbec, Bonarda & Chardonnay verbouwd. ’s Winters is het koud met af en toe wat sneeuw, in de zomer is het erg droog en heet. Dit klimaat zorgt voor perfecte groeiomstandigheden voor de Cabernet Sauvignon.

El Opportunista vertegenwoordigd alle mensen die durven te wagen en elke kans proberen te benutten.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst en geselecteerd in de wijnmakerij, voordat ze worden ontstamd en geperst. Schilmaceratie van 21 uur op 10 °C om kleur en tannines te extraheren. Alcoholische fermentatie op gecontroleerde temperatuur tussen de 24 °C & 28 °C. Na fermentatie wordt gefilterd volgens de cross-flow methode gefilterd (over het filter i.p.v. door, zodat het filter niet verstopt raakt) waarna er wordt gebotteld. De wijn rijpt 6 maanden op fles.

El Oportunista – Malbec

Ontdek deze rode Argentijnse wijn met een fris en fruitige smaak. Soepel doordrinkbare wijn die goed past bij rood vlees van de barbecue.

El Opportunista Malbec

Druivensamenstelling
Malbec: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 14%
Extra: De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater.

Smaakprofiel
Kleur: Diep paars met lichtpaarse rand
Geur: Rijp rood fruit dat doet denken aan kersen & pruimen
Smaak: Vergelijkbaar met de neus, zijdezachte tannines, gebalanceerd met een enige structuur. Fris, fruitig en door-drinkbaar.

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Gegrilde Argentijnse Rib-Eye met verse peterselie, dille en knoflook
  2. Empanadas gevuld met rundvlees en chimichurri
  3. Varkensrollade, gekruid met tomaat, gerookt paprikapoeder en chilivlokken

Achtergrondinformatie
Het Argentijnse wijnhuis Bodega Reval San Isidro is gelegen in het oostelijke deel van de wijnstreek Mendoza, in het westen van Argentinië. Dit jonge wijnhuis is in handen van de Llaver-familie, die het in 2010 begonnen. Zij bezitten in totaal 30 hectare wijngaarden waarmee zij in de afgelopen jaren voornamelijk voor derden produceerden. Maar nu komen ze met een eigen lijn wijnen: El Opportunista.

Wijnmaker Marianela Rossi produceert van deze wijn 20.000 flessen per jaar van stokken die 25 tot 30 jaar oud zijn.

Ligging De wijngaarden liggen in een riviervlakte: een gebied naast een rivier dat deels of volledig overstroomd bij hoogwater. De ondergrond bestaat dan ook uit zand en leem door de naastgelegen rivier. Op deze gaarden worden naast de Malbec ook Cabernet Sauvignon, Bonarda en Chardonnay verbouwd. ’s Winters is het koud met af en toe wat sneeuw, in de zomer is het erg droog en heet. Dit klimaat zorgt voor perfecte groeiomstandigheden voor de Malbec. El Opportunista vertegenwoordigd alle mensen die durven te wagen en elke kans proberen te benutten.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst en daarna geselecteerd in de wijnmakerij, voordat ze worden ontstamt en zacht worden geperst. Schilmaceratie van 36 uur op 10 °C om kleur en tannines te extraheren. Alcoholische fermentatie op gecontroleerde temperatuur tussen de 24 °C en 26 °C. Na fermentatie wordt gefilterd volgens de cross-flow methode gefilterd (over het filter i.p.v. door, zodat het filter niet verstopt raakt) waarna er wordt gebotteld. De wijn rijpt 6 maanden op fles.