Lobo de Vasconcellos – Tinto Reserva

Portugese rode blend met de Cabernet Sauvignon-, Touriga Nacional-, Syrah- en Alicante Bouschet-druif. 18 maanden houtrijping in Franse eikenvaten. Past goed bij dry aged longhaas.

Lobo de Vasconcellos Reserva

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 30%
Touriga Nacional: 20%
Syrah: 40%
Alicante Bouschet: 10%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Ecofriendly

Smaakprofiel
Kleur: Diepe robijnrode kleur
Geur: Uitstekende frisse en aromatische geur, met enkele tonen van kruiden.
Smaak: Harmonieus, volume en structuur, samengesteld uit fluweelzachte tannines. Eindigt met uitstekende balans.

Temperatuur:
Minimaal 15 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Verschillende romige kazen
  2. Kalfscarpaccio
  3. Gerijpt vlees met geroosterde aardappelen

Achtergrondinformatie
Manuel Lobo heeft samen met zijn managing partner Francisco Bessa Quinta Lobo de Vasconcellos opgericht, nadat hij voor verschillende wijnhuizen in Portugal als wijnmaker heeft gewerkt. Als kers op de taart is hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ in Portugal. In totaal beslaat het aantal 1120 hectare met o.a. koeien, paarden & olijfgaarden. De wijngaarden zijn ‘bescheiden’ met een totaal van 45 hectare. Waarvan 32 hectare beplant met rode druiven. De wijn komt uit klei- en kalksteengrond van wijngaarden die zijn aangeplant in 1995 – 28 jaar oud.

Vinificatie
De druiven, afkomstig van de wijngaarden, werden vervoerd in 22 kg plastic dozen en onderworpen aan strenge sortering bij de ingang van de kelder. Na een volledige ontstamming en het persen van de druiven, wordt de most overgebracht naar fermentatie vaten van roestvrij staal met gecontroleerde temperatuur. 18 maanden houtrijping in Franse eikenvaten

Lobo de Vasconcellos – Branco

Portugese witte blend van de Arinto- en Verdelho-druif. Kruidige en aromatische wijn met een gebalanceerde structuur door bâttonage en verfrissende afdronk.

Druivensamenstelling
Arinto: 50%
Verdelho: 50%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Bâttonage op de fijne droesem resulteert in een rijkere wijn.

Smaakprofiel
Kleur: Licht citroengeel
Geur: Limoen, sinaasappelbloesem & kamperfoelie en mineralen. Stuivend.
Smaak: Levendig en gebalanceerde structuur met een verfrissende afdronk

Temperatuur
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Ceviche van zeebaars met sinaasappelzest & tijgermelk
  2. Gebraden parelhoender met gegrilde perzik & parelcouscous
  3. Bolinhos de Bacalhau: Portugese kroketjes van gedroogde, gezouten klipvis

Achtergrondinformatie
Manuel Lobo heeft samen met zijn managing partner Francisco Bessa Quinta Lobo de Vasconcellos opgericht, nadat hij voor verschillende wijnhuizen in Portugal als wijnmaker heeft gewerkt. Als kers op de taart is hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ in Portugal. In totaal beslaat het aantal hectare 1120 hectare met o.a. koeien, paarden & olijfgaarden. De wijngaarden zijn ‘bescheiden’ met een totaal van 45 hectare. Wijngaard Perescuma is in totaal 37,9 hectare groot waar de Arinto-druiven op 2 hectare groeien, 15 jaar oude stokken. De Verdelho-stokken staan aangeplant op wijngaard Zambujal de Conde op 1,1 hectare en zijn 20 jaar oud. Bodem bestaat uit een samenstelling van kalkarme leem & klei-kalksteen. Gemiddelde jaarlijkse temperaturen tussen de 5 °C & 35 °C, met 43 mm regenval per jaar.

Vinificatie
Druiven worden handmatig geoogst & geselecteerd voordat ze de kelder binnenkomen. Na ontstammen en persen wordt de most verplaatst naar een RVS vat waar het sap 48 uur lang op 8 °C wordt bewaard. Hierna volgt alcoholische fermentatie op 14 °C gedurende 30 dagen. 8 maanden rijping op rvs vat met bâttonage van de fijne droesem.

Lobo de Vasconcellos – Branco Reserva

Portugese witte blend van de Arinto- en Verdelho-druif. 9 maanden houtrijping op Franse eiken vaten. Volle, rijke wijn door bâttonage.

Druivensamenstelling
Arinto: 50%
Verdelho: 50%

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Reserva: 9 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Bâttonage op de fijne droesem resulteert in een rijkere wijn.

Smaakprofiel
Kleur: Citroengeel
Geur: Bloemen, citrus, aromatisch, vanille, mineralen
Smaak: Fris en mondvullend, volumineus en mineralen met levendige aciditeit en structuur. Lange, aanhoudende afdronk

Temperatuur
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Sardinhas Grelhadas: verse Portugese sardientjes
  2. Cataplana de Marisco: Portugese stoofschotel met mosselen, pijlinktvis & gambas
  3. Gebakken kalfszwezerik met beurre blanc

Achtergrondinformatie
Manuel Lobo heeft samen met zijn managing partner Francisco Bessa Quinta Lobo de Vasconcellos opgericht, nadat hij voor verschillende wijnhuizen in Portugal als wijnmaker heeft gewerkt. Als kers op de taart is hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ in Portugal. In totaal beslaat het aantal hectare 1120 hectare met o.a. koeien, paarden & olijfgaarden. De wijngaarden zijn ‘bescheiden’ met een totaal van 45 hectare. Wijngaard Perescuma is in totaal 37,9 hectare groot waar de Arinto-druiven op 2 hectare groeien, 15 jaar oude stokken. De Verdelho-stokken staan aangeplant op wijngaard Zambujal de Conde op 1,1 hectare en zijn 20 jaar oud. Bodem bestaat uit een samenstelling van kalkarme leem & klei-kalksteen. Gemiddelde jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 5 °C & 35 °C, met 43 mm regenval per jaar.

Vinificatie
Druiven worden handmatig geoogst & geselecteerd voordat ze de kelder binnenkomen. Na ontstammen en persen wordt de most verplaatst naar een RVS vat waar het sap 48 uur lang op 8 °C wordt bewaard. Bij de start van de alcoholische fermentatie wordt het sap naar Franse eiken vaten verplaatst, waar de A.F. op 15 °C gedurende 30 dagen plaatsvind. 9 maanden rijping op Frans eiken met bâttonage van de fijne droesem.

Lobo de Vasconcellos – Tinto

Rode Portugese wijn gemaakt van de Touriga Nacional-, Syrah- en Alicante Bouschet-druiven. Gedeeltelijk 6 maanden houtrijping op Frans eiken vaten. Past bij stoofschotels en bacalhau van de barbecue.

Druivensamenstelling
Touriga Nacional: 40%
Syrah: 30%
Alicante Bouschet: 30%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Gedeeltelijk 6 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Assemblage van de druiven gebeurd afhankelijk van de ontwikkeling per druifsoort tijdens fermentatie

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Wild bosfruit als rode kers & bosbes en een fijne kruidigheid
Smaak: Volume en een duidelijke structuur met goed geïntegreerde tannines. Lang aanhoudende, gebalanceerde afdronk

Temperatuur
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Alentejaanse stoofschotel van varkensfricandeau, paprikapoeder, komijn en knoflook
  2. Hertenbiefstuk van de grill met port-vijgenjus & puree van pastinaak
  3. Bacalhau à Brás: geraspte kabeljauw & gefrituurde aardappelstaafjes, olijfolie, ei, ui & peterselie

Achtergrondinformatie

Manuel Lobo heeft samen met zijn managing partner Francisco Bessa Quinta Lobo de Vasconcellos opgericht, nadat hij voor verschillende wijnhuizen in Portugal als wijnmaker heeft gewerkt. Als kers op de taart is hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ in Portugal. In totaal beslaat het aantal 1120 hectare met o.a. koeien, paarden & olijfgaarden. De wijngaarden zijn ‘bescheiden’ met een totaal van 45 hectare. Wijngaard Perescuma is in totaal 37,9 hectare groot waar de Touriga Nacional & Syrah-druiven op 9 hectare groeien, 15 jaar oude stokken. De Alicante Bouschet-stokken staan hier ook aangeplant op 2,2 hectare en zijn 26 jaar oud. Bodem bestaat uit een samenstelling van kalkarme leem & klei-kalksteen. Gemiddelde jaarlijkse temperaturen liggen tussen de 5 °C & 35 °C, met 43 mm regenval per jaar.

Vinificatie

Druiven worden handmatig geoogst & geselecteerd voordat ze de kelder binnenkomen. Na ontstammen en persen wordt de most verplaatst naar een RVS vat waar fermentatie plaatsvind. Iedere druifsoort wordt apart gefermenteerd waarna er uiteindelijk wordt geblend. Assemblagepercentages worden bepaald door de ontwikkeling van het fermentatieproces per druifsoort. Hierna rijpt een deel van de wijn 6 maanden op Frans eiken vaten, waarna er wordt gebotteld.

Quinta da Devesa – 40 jaar oude rode port

40 jaar oude rode Portugese port met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing.

Quinta da Devesa 40 jaar oude rode port

Smaakprofiel
Een mooie intense geel buine kleur.
Erg complex bouquet met overheersende aroma’s van gedroogd fruit en honing.
Een mooi mollig en vlezig palet.
Serveer tussen 12 ºC tot 14 ºC.
Eenmaal geopend, ontvangt het goede proefnotities gedurende ten minste 4 maanden.

Achtergrond
Quinta da Devesa is al terug te vinden op de eerste kaart van de Douro-wijnstreek, gecreëerd door Baron van Forrester in 1844. Overgenomen in 1941, door de familie Fortunato, die zich hebben toegelegt tot de Douro wijn en Port.
De Dourovallei is een van de extreemste en tegelijk spectaculairste wijnbouwgebieden ter wereld. Het klimaat kenmerkt zich door verzengend hete zomers – temperaturen tussen 40 en 50˚ Celsius zijn niet ongewoon – en ijskoude winters. D e omgeving is onherbergzaam met louter steile hellingen en een keiharde bodem. De enige plant die onder dergelijke omstandigheden nog kan gedijen is de wijnstok.
Quinta da Devesa wijngaard en wijnmakerij, gelegen in de afgebakende regio Douro, in het noorden van Portugal, heeft de diversiteit aan wind- en zonne-exposure mee voor de teelt van uitstekende druiven en het produceren van Port en wijnen. De wijngaarden liggen op de Cima Corgo subregio en slechts 10 mijl afstand van Peso da Régua. Gelegen op een landtong die samenvloeit met de rivieren Douro en met een prachtig uitzicht op de valleien en bergen in de regio. De grond: Terroir Schistes. Er is 34 hectare beplant met de aanbevolen druivensoorten voor de regio, op een hoogte van 60 m tot 500 m hoog op het zuiden.
Deze diversiteit van de blootstelling aan de zon en de wind veroorzaakt rijping levels en gevarieerde ontwikkeling die oogst timing optimaal mogelijk te maken.

Wijnbeschrijving
De Port Quinta da Devesa worden exclusief geproduceerd, gevinifieerd en gerijpt op het eigen landgoed. Deze port is het resultaat van een combinatie van gerijpte wijn, ontwikkelt met prachtige wijn druiven uit de Douro regio, gerijpt in houten vaten in de kelders van Quinta Da Devesa.

Quinta da Devesa – 20 jaar oude witte port

20 jaar oude Portugese witte port met een rijk aroma van amandelen en honing.

Quinta da Devesa 20 jaar oude witte port

Smaakprofiel
Een mooie amberkleur met een hint naar koper.
Complex bouquet met een rijk aroma van amandelen en honing.
Een mooi, zacht en fluweelachtig palet.
Serveer tussen 8ºC tot 10ºC.
Eenmaal geopend, ontvangt het goede proefnotities gedurende ten minste 4 maanden.

Achtergrond
Quinta da Devesa is al terug te vinden op de eerste kaart van de Douro-wijnstreek, gecreëerd door Baron van Forrester in 1844. Overgenomen in 1941, door de familie Fortunato, die zich hebben toegelegt tot de Douro wijn en Port.
De Dourovallei is een van de extreemste en tegelijk spectaculairste wijnbouwgebieden ter wereld. Het klimaat kenmerkt zich door verzengend hete zomers – temperaturen tussen 40 en 50˚ Celsius zijn niet ongewoon – en ijskoude winters. De omgeving is onherbergzaam met louter steile hellingen en een keiharde bodem. De enige plant die onder dergelijke omstandigheden nog kan gedijen is de wijnstok.
Quinta da Devesa wijngaard en wijnmakerij, gelegen in de afgebakende regio Douro, in het noorden van Portugal, heeft de diversiteit aan wind- en zonne-exposure mee voor de teelt van uitstekende druiven en het produceren van Port en wijnen. De wijngaarden liggen op de Cima Corgo subregio en slechts 10 mijl afstand van Peso da Régua. Gelegen op een landtong die samenvloeit met de rivieren Douro en met een prachtig uitzicht op de valleien en bergen in de regio. De grond: schistes. Er is 34 hectare beplant met de aanbevolen druivensoorten voor de regio, op een hoogte van 60 m tot 500 m hoog op het zuiden.
Deze diversiteit van de blootstelling aan de zon en de wind veroorzaakt rijping levels en gevarieerde ontwikkeling die oogst timing optimaal mogelijk te maken.

Wijnbeschrijving
De Port Quinta da Devesa worden exclusief geproduceerd, gevinifieerd en gerijpt op het eigen landgoed. Deze port is het resultaat van een combinatie van gerijpte wijn, ontwikkelt met prachtige wijn druiven uit de Douro regio, gerijpt in houten vaten in de kelders van Quinta Da Devesa.

Quinta Da Devesa 10 jaar oude rode port

10 jaar oude rode Portugese port. Intense geur van gedroogd rood fruit en een lichte hint van vanille. Zachte en lange afdronk.

Quinta Da Devesa 10 jaar oude rode port

Achtergrond
Quinta da Devesa is al terug te vinden op de eerste kaart van de Douro-wijnstreek, gecreëerd door Baron van Forrester in 1844. Overgenomen in 1941, door de familie Fortunato, die zich hebben toegelegt tot de Douro wijn en Port.
De Dourovallei is een van de extreemste en tegelijk spectaculairste wijnbouwgebieden ter wereld. Het klimaat kenmerkt zich door verzengend hete zomers – temperaturen tussen 40 en 50˚ Celsius zijn niet ongewoon – en ijskoude winters. De omgeving is onherbergzaam met louter steile hellingen en een keiharde bodem. De enige plant die onder dergelijke omstandigheden nog kan gedijen is de wijnstok.
Quinta da Devesa wijngaard en wijnmakerij, gelegen in de afgebakende regio Douro, in het noorden van Portugal, heeft de diversiteit aan wind- en zonne-exposure mee voor de teelt van uitstekende druiven en het produceren van Port en wijnen. De wijngaarden liggen op de Cima Corgo subregio en slechts 10 mijl afstand van Peso da Régua. Gelegen op een landtong die samenvloeit met de rivieren Douro en met een prachtig uitzicht op de valleien en bergen in de regio. De grond: Terroir Schistes. Er is 34 hectare beplant met de aanbevolen druivensoorten voor de regio, op een hoogte van 60 m tot 500 m hoog op het zuiden.
Deze diversiteit van de blootstelling aan de zon en de wind veroorzaakt rijping levels en gevarieerde ontwikkeling die oogst timing optimaal mogelijk te maken.

Wijnbeschrijving
De Port Quinta da Devesa worden exclusief geproduceerd, gevinifieerd en gerijpt op het eigen landgoed. Deze port is het resultaat van een combinatie van gerijpte wijn, ontwikkelt met prachtige wijn druiven uit de Douro regio. Gerijpt in houten vaten in de kelders van Quinta Da Devesa.

Smaakprofiel
Een mooie geel bruine kleur met een intense neus van gedroogd fruit en lichte vanille.
Goede complexiteit in de mond, zacht en lang in de afdronk.
Serveer tussen 12ºC tot 14ºC.
Eenmaal geopend, ontvangt het goede proefnotities gedurende ten minste 4 maanden.