Aresti – Cabina ’56 Cabernet Sauvignon Reserva

Chileense rode wijn van de Cabernet Sauvignon-druif, rijk aan tannines door 6 tot 8 maanden rijping in Franse/Amerikaanse eiken vaten.

Aresti Cabina Cabernet Sauvignon

Druivensamenstelling
Cabernet Sauvignon: 100%

Specificaties
Jaargang: 2020
Stijl: Droog, reserva: 6 tot 8 maanden in Frans/Amerikaans eiken
Alcoholpercentage: 13%
Extra: Vegan
90 punten @ James Suckling 2020

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Blauwe bes, bosbes, rijp rood fruit, groene paprika, rijpe pruim, koffie en vanille
Smaak: Stevig, rijk aan tannine wat zorgt voor karakter, licht bittertje van koffie en een lange afdronk.

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Quiche met witlof en blauwaderkaas
  2. Rib-eye van de barbecue met een krokant gegrilde vetrand
  3. Gebakken groene groentes (paprika, asperge en bosui) in knoflook uit de oven.

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Aresti is opgericht in 1951 door Vicente Aresti Astica, nadat Vicente in het bezit kwam van de Bellavista-wijngaard in Curicó. Vanaf dit moment is de familietraditie van wijnmaken begonnen.

Na jarenlange ervaring in het maken van wijn en opgedane kennis door te geven aan de volgende generatie, namen in 2012 -na het overlijden van Vicente – dochters Begoña en Ana Maria het wijnhuis over. Zij zorgden ervoor dat in 2018 de wijngaarden werden gerenoveerd door o.a. nieuwe stokken te planten, nieuwe wijnmaak-technieken toe te passen en te investeren in een nieuwe bottellijn.

Cabina ’56 is vernoemd naar de eerste pick-up truck die Vicente jarenlang tijdens het oogsten heeft gebruikt, die de bijnaam Cabina kreeg omdat er een kenmerkende cabine op de truck. Wijnmaker is Jon Usabiaga. De gaarden liggen dicht bij het Andes-gebergte, tussen 500 en 700 meter hoogte. De Cabernet Sauvignon-stokken zijn 26 jaar oud en staan op 26 hectare aangeplant op de La Reserva wijngaard. Terroir bestaat uit verschillende ondergronden: zand, leem, graniet en klei, veroorzaakt door de vulkanische ondergrond. In de zomer is het heet & droog, in de winter mild en regenachtig, dus dit zorgt voor een perfecte balans in het produceren van gezonde druiven.

Vinificatie
Alle druiven worden zorgvuldig geoogst, waarna deze worden geperst en gefermenteerd op een temperatuur van 25 °C. Hierna rijpt 80% van de wijn in Franse en Amerikaanse eiken vaten, die voor de derde keer worden gebruikt. En dit resulteert in zachte tonen van vanille.

Terug naar alle wijnen