Aresti – Cabina ’56 Chardonnay Reserva

Chileense licht houtgerijpte Chardonnay met een volle en complexe smaak van perzik, limoenschil, room & vanille.

Aresti Cabina '56 Chardonnay

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog, reserva: 20% gerijpt in Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13%
Extra: Malolactische fermentatie in deze wijn zorgt voor aroma’s en smaken van boter en room

Smaakprofiel
Kleur: Licht citroengeel
Geur: Citrus, tropisch fruit: galiameloen, ananas en banaan, room & vanille
Smaak: Complex, vol, rond zonder verlies van zuren, perzik, limoenschil, room & vanille

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Gebakken zalm met chiliflakes, citroen en gegrilde plakken pompoen
  2. Romige camembert uit de oven met geroosterde walnoten
  3. Sashimi van geelvintonijn

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Aresti is opgericht in 1951 door Vicente Aresti Astica, nadat Vicente in het bezit kwam van de Bellavista-wijngaard in Curicó. Vanaf dit moment is de familietraditie van wijnmaken begonnen.

Na jarenlange ervaring in het maken van wijn en opgedane kennis door te geven aan de volgende generatie, namen in 2012 -na het overlijden van Vicente – dochters Begoña en Ana Maria het wijnhuis over. Zij zorgden ervoor dat in 2018 de wijngaarden werden gerenoveerd door o.a. nieuwe stokken te planten, nieuwe wijnmaak-technieken toe te passen en te investeren in een nieuwe bottellijn.

Ligging Het wijnhuis heeft de waarden innovatie, biodiversiteit, duurzaamheid en familie-passie hoog in het vaandel staan. Huidige wijnmaker is Jon Usabiaga. De La Reserva-gaarden liggen dicht bij het Andes-gebergte, tussen 500 en 700 meter hoogte. De Chardonnay-stokken zijn 26 jaar oud en staan op 13 hectare aangeplant. Terroir bestaat uit verschillende ondergronden: zand, leem, graniet en klei. In de zomer is het heet & droog, in de winter mild en regenachtig, wat zorgt voor een perfecte balans in het produceren van gezonde druiven.

Ontstaan naam Cabina ’56 is de naam van de eerste pick-up truck omdat Vicente die jarenlang heeft gebruikt tijdens het oogsten. Daarom kreeg Cabina deze bijnaam, door de kenmerkende cabine op de truck.

Vinificatie
Na het selecteren van de druiven worden de druiven gelijk geperst. Druiven worden gefermenteerd en geklaard op gecontroleerde lage temperatuur van 16 °C. 20% van de wijn wordt daarna gerijpt op Frans eiken vaten, waarna deze malolactische fermentatie ondergaat. Dit zorgt dus voor aroma’s en smaken van boter en room waardoor de wijn een vol mondgevoel geeft.

Terug naar alle wijnen