Witte Chileense wijn van de Sauvignon Blanc-druif, vol van smaak door rijping op de droesem. Past heerlijke bij Ceviche van kabeljauw.
Druivensamenstelling
Sauvignon Blanc: 100%
Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Droog, Reserva: 2 maanden rijping op droesem
Alcoholpercentage: 12,5%
Extra: Vernoemd naar de eerste pick-up truck die Vicente jarenlang heeft gebruikt tijdens het oogsten, die de bijnaam Cabina kreeg kenmerkende cabine op de truck.
Smaakprofiel
Kleur: Licht citroengeel
Geur: Elegante bloemige tonen, citrus en een lichte kruidigheid
Smaak: Duidelijke zuurgraad, vullend mondgevoel wat leidt naar een stevige afdronk.
Temperatuur:
Minimaal 9 °C
Maximaal 11 °C
Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij
- Ceviche van kabeljauw, limoensap, sinaasappel, avocado en rode ui
- Groene salade met geitenkaas, munt en amandelen
- Little Gem met garnaaltjes, bieslook en whisky-cocktail saus
Achtergrondinformatie
Wijnhuis Aresti is opgericht in 1951 door Vicente Aresti Astica, nadat Vicente in het bezit kwam van de Bellavista-wijngaard in Curicó. Vanaf dit moment is de familietraditie van wijnmaken begonnen.
Na jarenlange ervaring in het maken van wijn en opgedane kennis door te geven aan de volgende generatie, namen in 2012 -na het overlijden van Vicente – dochters Begoña en Ana Maria het wijnhuis over. Zij zorgden er dus voor dat in 2018 de wijngaarden werden gerenoveerd door o.a. nieuwe stokken te planten, nieuwe wijnmaak-technieken toe te passen en te investeren in een nieuwe bottellijn. Het wijnhuis heeft de waarden innovatie, biodiversiteit, duurzaamheid en familie-passie hoog in het vaandel staan. Huidige wijnmaker is Jon Usabiaga.
Ligging De gaarden liggen dicht bij het Andes-gebergte, tussen 500 en 700 meter hoogte. De Sauvignon-stokken zijn 26 jaar oud en staan op 45 hectare aangeplant op wijngaard La Reserva. Terroir bestaat uit verschillende ondergronden: zand, leem, graniet en klei, veroorzaakt door de vulkanische ondergrond. In de zomer is het heet & droog, in de winter mild en regenachtig, wat zorgt voor een perfecte balans in het produceren van gezonde druiven.
Vinificatie
Druiven worden geperst op gecontroleerde lage temperatuur, waarna ze het fermentatieproces ingaan. De druiven fermenteren 20 dagen op 14 °C in roestvrij stalen tanks. Hierna rijpt de wijn twee maanden lang op de droesem, wat zorgt voor meer diepgang in de wijn en resulteert in een lichte kruidigheid.