Aresti – Trisquel Carménère

Een Chileense Gran Reserva Carménère, afkomstig van 38 jaar oude stokken. De wijn heeft een stevige maar toch levendige structuur. Past bij côte de boeuf va de grill.

Aresti - Trisquel Carmenere

Druivensamenstelling
Carménère: 100%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Gran Reserva: 8-12 maanden houtrijping in Frans/Amerikaans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Extra: 90 punten @ James Suckling

Smaakprofiel
Kleur: Licht robijnrood
Geur: Rijk aan rijp fruit als kers en braam, verse pruimen, paprika, laurier, drop, pure chocolade
Smaak: Rijp rood fruit, leer, tabak, hout, verrassend stevige maar toch levendige structuur met een licht zoetje in de afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Lamsrack met kruidenkorst van koriander en basilicum met gepofte zoete aardappel
  2. Gegrilde côte de boeuf met chimichurri
  3. Pastel de Choclo: Chileense hartige taart met gestoofd rundvlees & maïs

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Aresti is opgericht in 1951 door Vicente Aresti Astica, nadat Vicente in het bezit kwam van de Bellavista-wijngaard in Curicó. Vanaf dit moment is de familietraditie van wijnmaken begonnen.

Wijnhuis

Na jarenlange ervaring in het maken van wijn en opgedane kennis door te geven aan de volgende generatie, namen in 2012 -na het overlijden van Vicente – dochters Begoña en Ana Maria het wijnhuis. Zij zorgden ervoor dat in 2018 de wijngaarden werden gerenoveerd door onder andere nieuwe stokken te planten, nieuwe wijnmaaktechnieken toe te passen en te investeren in een nieuwe bottellijn.

Het wijnhuis heeft de waarden innovatie, biodiversiteit, duurzaamheid en familie-passie hoog in het vaandel staan. De wijnmaker is Jon Usabiaga die met de Trisquel-wijnen de diversiteit in klimaat, terroir en water in de regio laat zien. De wijnstokken staan sinds 1985 (38 jaar oud) aangeplant op leemachtige kleigrond. Per jaar worden ongeveer 20000 flessen geproduceerd.

Vinificatie
De druiven worden aan het einde van april/begin maart met de hand geoogst, afhankelijk van de optimale rijpheid. Vervolgens volgt het fermentatieproces in roestvrij stalen tanks, waarna de wijn naar Frans/Amerikaans eiken vaten wordt verplaatst. De vaten worden voor de derde keer gebruikt. Wijn rijpt hier voor 8 tot 12 maanden, waarna er wordt geblend met andere vaten van dezelfde wijn om maximale consistentie te behouden.

Terug naar alle wijnen