Fluweelzachte, zoete merlot

Druivensamenstelling:
Merlot: 100%
Specificaties:
Jaargang: 2021
Stijl: droog
Alcoholpercentage: 14.5%
Extra: Vegan
40 jaar ouden stokken
produceert 18.000 flessen per jaar
6 maanden gelagerd op Amerikaanse eiken
Smaakprofiel:
Kleur: Helder en intens kersenrood met paarse moerbei-ondertonen.
Geur: complexe aroma’s van pruimen, kersen, chocolade en jam.
Smaak: Volle en fluweelzachte smaak met zoete tannine en een zachte maar lange afdronk.
Temperatuur:
Minimaal: 16°C
Maximaal: 18°C
Achtergrondinformatie:
Wijnmaakster Amelia Coloma bewerkt in Extremadura, zuidwest Spanje, een vruchtbaar land. De grote troef van de regio is de vruchtbare grond, met een gemiddelde temperatuur van 17°C, 400-600 mm3 jaarlijkse neerslag en volop zonlicht het hele jaar door, wat Extremadura tot de natuurlijke voedselmand van Spanje en Europa maakt. De wijngaard van Bodegas Coloma ligt op de “RAYA”, het grensgebied dat een van de oudste grenzen ter wereld definieert. De “Lusitaniër wijngaarden” kennen echter geen grenzen en groeien aan beide zijden van de Guadiana, een rivier die hen scheidt maar ook verbindt tot één regio. Op stenige en goed doorlatende grond ontwikkelen de druiven van deze wijngaard hoge kwaliteit en groot potentieel, wat resulteert in wijnen met een uitzonderlijke persoonlijkheid en stijl. Extremadura is een van de enigste regio’s waar je druiven in september laat geoogst kunnen worden. Door de lage luchtvochtigheid kunnen de druiven op de wijnstok indrogen zonder edele rotting. Het rijpingsproces gebeurt aan de wijnstok, waardoor de wijn fris en zuur blijft, wat zorgt voor een elegante, volmondige wijn met zoetige tonen en aangename tannines.
Vinificatie:
Deze elegante en volle Merlot, met zoete en aangename tannines en een uitnodigende frisheid, wordt eind augustus met de hand geoogst. Gevinifieerd via rode vinificatie met een schilinweking van 10 dagen bij 25-28°C op 100% vrij uitgelopen sap. Na de malolactische gisting rijpt de wijn gedurende 6 maanden op Amerikaanse eikenhouten vaten.