Bruno Andreu Coquelicot – Viognier

Biologische Franse witte wijn van de Viognier druif. De wijn rijpt drie maanden in roestvrijstalen tanks waarna er wordt gebotteld. Past bij Plateau Fruits de Mer.

Bruno Andreu Coquelicot Viognier

Druivensamenstelling
Viognier: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Licht goudgeel
Geur: Witte bloesem, citroen, perzik, abrikoos, lychee, honing
Smaak: Perzik, meloen, limoenschil, licht bittere afdronk, typerend voor de viognier-druif

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Plateau Fruits de Mer: kreeft, krab en oesters
  2. Bouillabaise: Franse vissoep
  3. Foie gras met sardientjes op een toastje van brioche

Achtergrondinformatie
Bruno Andreu is al meer dan 20 jaar wijnmaker, zoals de rest van zijn familie ook is. Tegenwoordig is zijn wijnhuis Maison Bruno Andreu gevestigd in Montblanc, een dorpje ten oosten van Béziers in het zuidoosten van Frankrijk. Hier ligt de beschermde wijngaard ‘l’Agly’, waar Bruno Andreu zijn project ‘Coquelicot’ tot uiting brengt.

De Viognier-druiven worden volledig biologisch geteeld, waar ook nog rekening wordt gehouden met de biodiversiteit op de wijngaard. Vandaar ook de ondertitel ‘vignoble sauvage’, wat zo veel betekent als ‘wilde wijngaard’. Bruno Andreu laat hier de natuur zijn werk doen en probeert zo min mogelijk chemicaliën te gebruiken. Het terroir in dit gebied bestaat voornamelijk uit schalie, een voorvorm van leisteen. In totaal zijn er maar 2000 flessen van deze Viognier gemaakt. De wijn is vernoemd naar de coquelicot (Frans voor klaproos), die in de lente op deze wijngaarden bloeien. Klimaat is warm en droog waardoor druiven goed kunnen rijpen.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt waarna ze een directe persing ondergaan. Hierna fermentatie op gecontroleerde temperatuur in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt drie maanden lang in dezelfde tanks waarna er wordt gebotteld. Door het vinificeren en rijpen in roestvrij staal behoudt de wijn zijn frisse, fruitige smaken. De wijn kan het best 1 tot 3 jaar na aankoop worden gedronken.

Terug naar alle wijnen