Caraballas – Verdejo

Spaanse jonge witte wijn van de Verdejo-druif. Smaak van wit fruit en noten met tonen van lichte kruiden. Past goed bij Tarbotfilet.

Caraballas Verdejo

Druivensamenstelling
Verdejo: 100 %

Specificaties
Stijl: Jong
Jaargang: 2020
Extra: Organic
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder geel met groene tinten
Geur: Fris, intens, complex en veel finesse. Aroma’s van basilicum, citrus en kamille
Smaak: Soepel, fijn en evenwichtig met romige smaken van wit fruit en noten en een lichte kruidigheid

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij diverse soorten vis, maar ook bij gevogelte, pasta en rijstgerechten.

  1. Zacht gegaarde schelvis met een mousse van knolselderij
  2. Tarbotfilet met asperges en zeekraal
  3. Carpaccio van gerookte heilbot met verse vijgen

Achtergrondinformatie
Finca Las Caraballas ligt in de regio van Tierra de Pinares, in het hart van de bekende
wijnstreek D.O. Rueda. Donkergroene pijnbomen afgewisseld met wijngaarden en
graanvelden karakteriseren het landschap. Er heerst een continentaal klimaat met
lange hete zomers en koude winters, waardoor de temperaturen sterk kunnen
variëren. De eigenaar en wijnmaker van Finca Las Caraballas hebben een duidelijke
filosofie die gebaseerd is op minimale interventie en het gebruik van natuurlijk
producten, zoals eigen gist, in combinatie met moderne vinificatietechnieken.
Respect voor de natuur staat voorop. De druiven worden op biologische wijze
geteeld. Momenteel is Finca Las Caraballas bezig met een conversie naar volledig
biodynamisch proces. Het wijnhuis hoort thuis in het rijtje van meest vernieuwende
en edele witte wijnen uit Spanje met zeer grote klasse.

Vinificatie
De filosofie die de eigenaren hanteren op de wijngaard, blijft van groots belang
tijdens het maken van de wijn. Ze gebruiken zeer verfijnde technieken en natuurlijke
gisten om de delicate fruituitdrukking in deze Verdejo te verkrijgen. De Caraballas
Verdejo rijpt 6 maanden op de droesem en heeft geen rijping op vat. Het aroma
ontwikkelt zich in de loop van maanden, waarbij het advies gegeven wordt de wijn
binnen 3 jaar te drinken voor de beste smaakbeleving.

Terug naar alle wijnen