Cueva Llana – Macabeo

Witte Spaanse biologisce wijn van de Macabeo-druif. Smaken van meloen en citrus. Past bij mosselen gestoomd in witte wijn.

Cueva Llana - Macabeo (bio)

Druivensamenstelling
Macabeo: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Jong
Extra: Organic Gold @ Mundus Vini (‘17) / Gold @ Millesime Bio (‘17)
Alcoholpercentage: 11,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel en helder
Geur: Tropische aroma’s van peer, mango en ananas
Smaak: Complex, fris maar zijdezacht, met smaken van meloen, citrus en een minerale achtergrond

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Lekker bij zeevruchten, verse vis, pasta’s met tomaat en frisse salades

  1. Mosselen gestoomd in witte wijn
  2. Pulpo a la Gallega (gekookte octopus)
  3. Ensalada Templada de pasta Trofie (pasta met langoustine, mango en rozijnen)

Achtergrondinformatie
Bodega Señorío del Júcar, opgericht in 1973, is gelegen in het plaatsje Casas-Ibáñez, tussen de Júcar en de Cabriel rivier, aan de voet van de bergen die de provincie Cuenca en Albacete scheidt (tussen Valencia en Madrid).

De wijngaarden liggen op 700 tot 1050 meter boven zeeniveau. De wijngaard heeft een kalkhoudende grond met componenten van zand en klei waar 50 jaar oude wijnstokken op groeien. Het klimaat is droog, met een grote hoeveelheid zonuren, weinig regen. De koele vochtige nachten door Middellandse Zee-invloeden zorgen voor een langzamere rijping van de druif. Dit resulteert in optimale frisheid en fruitigheid van de witte wijnen. De filosofie van de wijnmakers is dat respect voor het land de garantie is voor succes in de toekomst. Zij beschouwen de omgeving van de bodega onderdeel van zichzelf.

Vinificatie
De druiven van de Macabeo worden met de hand geplukt in kistjes van 20 kilo, waarna ze op lage druk worden geperst. Er vindt een korte schilweking plaats. Dan wordt er gedurende 10 dagen bij 18 ° C – 20 °C gefermenteerd op RVS tanks. Na de fermentatie wordt er met regelmaat batonnage toegepast “sur lie”, waarbij de droesem door de wijn heen geroerd wordt, gedurende 2 maanden. Na stabilisatie wordt de wijn gebotteld.

Terug naar alle wijnen