Daltavilla Greco

Witte Italiaanse wijn van de Greco-druif met hints van witte perzik, abrikoos en amandel. Smaakt goed bij spaghetti all’astice met kreeft.

Daltavilla Greco di Tufo DOCG

Druivensamenstelling
Greco: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: 92/100 vintage 2019
4 grapes vintage 2020

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel
Geur: Romig, nootachtig, citrus, abrikoos en tropisch fruit
Smaak: Rijk boeket van witte perzik, abrikoos en amandel die versmelten met minerale en citrustonen

Gastronomie

  1. Spaghetti all’astice: kreeft, trostomaten en bladpeterselie
  2. Pizza frutti di mare: met zeevruchten, mossels, garnaal en inktvis
  3. Linguine alle vongole: met kokkels bereid met pasta en veel knoflook

Achtergrondinformatie
In de jaren zestig besloot Francesco Paolo Avallone, een advocaat met een passie voor oude wijnen en een blijvende interesse in de vinum Falernum (een verdwenen wijnstijl) om die legendarische wijn, die in het begin van de 20e eeuw was verdwenen, terug te brengen. Na jaren van studie ontdekte Francesco de druivenrassen die in de Romeinse tijd Falerner hadden voortgebracht. Hij herplantte het handjevol wijnstokken dat phylloxera aan het einde van de 19e eeuw overleefde en stichtte in 1961 Villa Matilde.
Eigendom van en beheerd door de familie Avallone, nu in de tweede generatie toegewijde producenten van klassieke Campania-wijnen. Drie wijngaarden van in totaal 310 hectare. De naam Daltaville komt van stad Altaville uit de provincie Avellino. De wijngaard bestaat uit 15 hectare grond en ligt gunstig op heuvels zo dat het genoeg zon opvangt. De wijnstokken op deze wijngaard groeien op een ondergrond van klei vol met mineralen. Dit resulteert in een frisse wijn. De wijnstokken van de Greco druif zijn geplant tussen 1956. En 1980. De wijnmaker Riccardo Cotarella heeft van deze soort wijn er maar liefst 90.000 flessen van geproduceerd.

Vinificatie
De Daltavilla wijn is gefermenteerd zonder schil. De wijn is gerijpt voor 4 maanden in stalen vaten. Ook is er sprake van een microfiltratie op een membraan van 0.45 micron.

Terug naar alle wijnen