Dehesa de Luna – Luna Lunera

Rode Spaanse wijn van de Tempranillo- en Syrah-druif. Smaak van vers rood fruit. Smaakt goed bij paella of fideua.

Druivensamenstelling
Tempranillo: 64%
Syrah: 36%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Droog
Alcoholpercentage: 14%
Extra: Organisch en vegan

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Jong, rood fruit
Smaak: Vers rood fruit, jong en gebalanceerd.

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Zachte kazen: geitenkaas en brie met honing en walnoten
  2. Salade van tomaat met schapenkaas, extra virgin olijfolie en tonijn
  3. Paella of fideua (paella met gebroken pasta ipv rijst) met zeevruchten

Achtergrondinformatie
In totaal bezit Dehesa de Luna 4 verschillende wijngaarden met in totaal 64 hectare oppervlakte: el Viñazo, Mata de la Culebra, La Cañada del Navajo & La Noria de Luna. Op wijngaarden Cañada del Navajo en Mata de la Culebra wordt de Tempranillo-druif gegroeid, de Syrah-stokken staan alleen op Mata de la Culebra aangeplant. De gaarden liggen gemiddeld op 850 meter boven zeeniveau en er wordt gebruik gemaakt van schaduw-wijnbouw. De wijnstokken worden beschermd door o.a. overdekkende pergola’s te plaatsen. Hierdoor worden de druiven beschermd tegen de excessieve hitte. Daarnaast worden planten gebruikt om extra schaduw te bieden, erosie tegen te gaan en vruchtbaarheid van de ondergrond natuurlijk te bevorderen.

Snoeiafval wordt gebruikt als voeding voor de wijnstokken en irrigatie wordt gerantsoeneerd zodat duurzame doelen kunnen worden behaald. Wijnmaker José Luis Asenjo heeft van deze wijn 54.774 flessen gemaakt. Luna Lunera verwijst naar een slaapliedje wat vrij vertaald wordt naar “Maan, mooie maan”. De wijn wordt geheel volgens de stand van de maan geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geoogst in kisten van 10 kilo. Hierna rusten de druiven 24 uur lang in een koude ruimte, waarna de druiven een zachte persing krijgen. Maceratie en fermentatieperiode duurt 9 dagen, met als hoofddoelen om kleur en tannines te verkrijgen fruitaroma’s te behouden. Malolactische vergisting gebeurd in stalen tanks. Hierna volgt een zachte filtratie om de natuurlijke eigenschappen van de wijn te behouden, waarna wordt gebotteld.

Terug naar alle wijnen