Divinus – Chardonnay

Spaanse witte wijn van de Chardonnay-druif met 5 maanden houtrijping in Frans eiken vaten. Past bij Spaanse paella met zeevruchten.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100%

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Crianza: 5 maanden houtrijping in Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Pago is de hoogste classificatie in de Spaanse wetgeving. Vegan en biologische productie
Goud @ Mundus Vini 2021 Goud @ Wine Up Guide 2021-2022: 92 punten Zilver @ IWC UK 2020 Brons @ Mezquita Award 202

Smaakprofiel
Kleur: Strogeel met gouden tinten & tranen in het glas
Geur: Rijp steenfruit als perzik, nectarine, hints van noten en een rookachtigheid
Smaak: Zacht & vol, gestructureerd met duidelijke tonen van rook en een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Geroosterde asperges met botersaus, ham en ei
  2. Gestoofde patrijs met knolselderijpuree en krokantjes van knol
  3. Spaanse paella met zeevruchten

Achtergrondinformatie
Bodegas Familia Conesa is gelegen in de streek Tierra de Castilla, in het zuidoosten van Spanje nabij Albacete. Zij bezitten 2000 hectare waar op 122 hectare wijnstokken zijn aangeplant. Op Finca el Guijoso maakt wijnmaker Paco Granadoswijnen voor de speciale DO Pago Guijoso. De Pago-appelatie is de hoogste in Spanje, waarvan er maar 18 zijn. Deze wijnen moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zoals een onderscheidende bodem, klimaat en productieproces. In totaal bezit de bodega 122 hectare aan wijngaarden waarop 6 verschillende druiven staan aangeplant. De Pago Guijoso heeft daarvan 58 hectare. De wijngaard met Chardonnay-druiven ligt op 1100 meter hoogte. Ook de naam van de Finca verwijst naar de bodem & ondergrond: Guijoso betekent gravelig/kiezelig. De wijngaard ligt dan ook vol kiezelstenen die overdag opwarmen en ’s avonds restwarmte afgeven zodat de druiven doorrijpen. Maximale productie van 4500 kilo om kwaliteit te waarborgen.

Vinificatie
Druiven worden ’s nachts handmatig geoogst om deze zo koel mogelijk te houden. Hierna worden ze naar stalen tanks verplaatst waar het vrijgekomen sap wordt afgetapt. Wanneer de alcoholische fermentatie start wordt het sap naar Frans eiken vaten met verschillende toasting per plank verplaatst, waar de wijn 5 maanden in verblijft. Bâttonage vind regelmatig plaats gedurende deze 5 maanden, waarna er wordt gebotteld.

Terug naar alle wijnen