Divinus – tinto

Spaanse rode blend van de Merlot-, Tempranillo-, Cabernet Sauvignon- en Syrah-druiven met 6 maanden houtrijping op Frans eiken vaten.

Druivensamenstelling
Merlot: 25%
Tempranillo: 25%
Cabernet Sauvignon: 25%
Syrah: 25%

Specificaties
Jaargang: 2019
Stijl: Crianza, houtgerijpt op Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 13,5%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vegan gecertificeerd
Bronze – Decanter UK 2019

Smaakprofiel
Geur: Een intens diepe kleur die de concentratie van de wijn aangeeft
Kleur: Complex op de neus met een wijde selectie aan aroma’s van rode bessen, blauwe bessen en sigaren
Smaak: Fris en filmend op je pallet met veel volume en een goede lengte van smaak

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Paella met kippendij, chorizo, paprika, tomaat en peterselie
  2. Albondigas gevuld met Manchego
  3. Bife de lomo met gepofte aardappel en gegrilde rode paprika’s

Achtergrondinformatie
Het wijnhuis is opgericht in 1987, op hetzelfde moment dat de wijngaarden van het landgoed druiven begonnen te produceren. De wijnen die op dat moment werden geproduceerd waren kleine oplages die voornamelijk lokaal werden verkocht. In 2005 behaalde het wijnhuis de DO PAGO-kwalificatie (Hoogste Spaanse kwalificatie voor onderscheidend terroir). Vanaf dat moment begint het wijnhuis beetje bij beetje te groeien. In 2013 werd het wijnhuis overgenomen door de familie Conesa. De nieuwe eigenaar heeft de faciliteiten gerenoveerd & het imago van de wijnen veranderd. Ze zijn aan het ontwikkelen om dit wijnhuis en zijn prachtige wijnen op de juiste plek te krijgen, waardoor ze zowel kwalitatief als commercieel een flinke boost krijgen. Het terroir waar de 2000 hectare grote wijnvelden staan is uniek: het bestaat uit kiezels en keien bij een rivieroever. Deze kiezels en keien reflecteren zonlicht waardoor ze overdag warmte kunnen opvangen en s’nacht de druiven door rijpen. De wijngaarden bevinden zich 1100 meter boven zeeniveau. Het wijnhuis is daarom ook vernoemd naar het terroir. De wijnstokken zijn 41 jaar oud. Wijnmaker is Paco Granado.

Vinificatie
De duiven van de wijngaarden worden in de vroegen uren met de hand geplukt en in kleine kratten van 15 kg naar de kelder gebracht. Nadat ze een selectieproces hebben ondergaan op een sorteertafel, gaan de druiven in roestvrijstalen tanks waar het op een tempratuur van 12C blijft om 12 uur te macereren. Vervolgens wordt de temperatuur verhoogd tot. 21C. voor het fermentatieproces. Daarna is de wijn nog voor minimaal 6 maanden gerijpt op Franse eiken vaten.

Terug naar alle wijnen