Domaine Barat 1ste Cru Côte de Lechet

Franse volle wijn van de Chardonnay druif. Smaken van groene appel en citrus met minerale tonen. Past bij gebakken of gegrilde St. Jacobsschelpen.

Domaine Barat 1ste Cru Côte de Lechet

Druivensamenstelling
100% Chardonnay

Specificaties
Soort: Wit
Alcoholpercentage:
Inhoud per fles:

2021

Temperatuur:
Minimaal 10ºC
Maximaal 12ºC

Smaakprofiel
Kleur: Zacht goudgeel
Geur: aromatisch en tegelijkertijd discreet met fruittonen van appelbloesem, honingmeloen en grapefruit, en in de 2e geur duidelijk aroma´s van witte truffel
Smaak: Volle wijn met een verfijnde afdronk van groene appel, citrus met minerale tonen, die de wijn in het geheel iets ziltigs geeft.

Gastronomie

  1. St. Jacobsschelpen gebakken/gegrild
  2. Kreeft (ook Thermidor)
  3. Snoek gebakken of gestoofd in saus
  4. Gebakken zwezerik met een salade
  5. Wijngaardslakken of champignons met beurre café de Paris

Achtergrondinformatie
De wijngaarden liggen bij het dorp Milly, 2 kilometer van Chablis. 100% Chardonnay. Te vinden in Kimmerdiggien (geeft de wijn vooral zijn levendigheid en fraîcheur) en Portlandien.
Een wijngaard van 20 ha met kalksteenbodems (een traditionele productiemethode) met vrij oude stokken, 30 jaar, aan de oostzijde van de heuvel met een semicontinentaal klimaat. Lentes met regelmatig regenbuien, lange warme, zonnige zomer, een zachte herfst en een lange koude winter. De wijnen rijpen in de kelders die vanaf het begin daarvoor waren bestemd (1725).

Vinificatie
Traditionele productiemethode en mechanische oogst. Alcoholische gisting op een temperatuur van 22º tot 25º. Dan een malolactische gisting voor een zachter resultaat. 8 maanden gelagerd in RVS-tanks, vervolgens geclarifieerd met vislijm. Filtratie langs kiezels, en door membranen.

Terug naar alle wijnen