Domaine Croix Belle – Le Champ Des Grillons

Jonge Franse rosé met een subtiele en harmonieuze smaak met de Syrah- en Grenache Noir-druif afkomstig van 20 jaar oude wijnstokken. Past bij Indiase rode curry.

Druivensamenstelling
Syrah: 60 %
Grenache Noir: 40 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,0 %
Extra: 91 points @ Decanter (’20) + Goud @ Concours Mondial du Rosé (‘19). Duurzame Terra Vitis-certificering/ Rosé van het jaar 2021 Categorie Wijnspeciaalzaak

Smaakprofiel
Kleur: Helder perzikroze
Geur: Florale tonen en verschillende kruidenaroma’s en rijp rood fruit
Smaak: Subtiele harmonieuze smaak, zeer elegant en fruitig met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 11 °C
Maximaal 13 °C

Gastronomie
Fantastische wijn i.c.m. de kruidige Mediterrane of de pittige Indiaase keuken

  1. Gegrilde aubergine, paprika, courgette en ui met groene kruidenolie
  2. Salade met gegrilde kip, hummus, puntpaprika en witte kaas
  3. Indiase rode curry met kabeljauw, kokos en koriander

Achtergrondinformatie
Domaine La Croix Belle is opgericht in 1794 door familie Boyer. Sinds 1977 is het in handen van de ambitieuze Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte van het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middel-landse Zee. Opbrengst: 45 hectoliter wijn per hectare grond. Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie, zonder toevoegingen.

Vinificatie
De Syrah- en Grenache Noir-druiven worden geplukt van 20 jaar oude wijnstokken en zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. De fermentatie vindt plaats op traditionele wijze op een lage temperatuur (< 20 °C), waarna de druiven direct koud geperst worden. Vóór de fermentatie start, blijven de schillen tijdelijk in het sap om extra aroma’s en smaken te extraheren. Hierna rijpt de wijn 4 tot 6 maanden in roestvrijstalen tanks voor de botteling.

Terug naar alle wijnen