Domaine Herbauges – Le Chant Baron Chardonnay

Witte Franse wijn van de Chardonnay-druif. 10 maanden gerust op de droesem waarbij regelmatig bâtonnage wordt toegepast. Wijn met intense smaken, volumineus en soepel met een aangename afdronk.

Druivensamenstelling
Chardonnay: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Extra: Duurzame Terra Vitis-certificering
Gouden Medaille @ Les Vinalies Internationales (2018)
Alcoholpercentage: 13,0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder citroengeel
Geur: Volop citrusaroma’s en exotisch fruit
Smaak: Intense smaken, volumineus en soepel met een aangename frisse afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Lekker bij gegrilde of gerookte vis, kip uit de oven en lichte Franse aperitieven

  1. Coquilles van de grill met zeekraal en citroenboter
  2. Kikkerbillen met knoflook, peterseliepesto en couscous
  3. Crostini met gerookte paling, komkommer en dille

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Jérôme Choblet, de vierde generatie van wijnbouwers van Domaine des Herbauges, ziet wijn maken als zijn passie, waarbij elke keuze die je maakt invloed heeft op de totale expressie en aroma’s in de wijn, zowel delicaat als intens. De wijngaarden bestaan al sinds 1864. Nu, 4 generaties later, hebben ze gedurende 15 jaar alle ranken in de wijngaard herplant, om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren en het aanbod te vergroten. Het wijnhuis bevind zich in het westen van Frankrijk, in de regio Val de Loire, bij de gelijknamige rivier. Tegenwoordig gebruiken ze moderne productiemethodes, met veel respect voor het milieu, waarbij geen chemicaliën worden toegevoegd. De wijnen van Domaine des Herbauges worden inmiddels verkocht in 42 landen. Alle producten die gebruikt worden bij de groei zijn biologisch afbreekbaar.

Vinificatie
Deze Chardonnay-druiven groeien naast de rivier de Loire, waar ze na de pluk binnen 45 minuten geperst worden en fermenteren in temperatuur gereguleerde vaten, in de kelders van de wijngaard. Na de vergisting rust de wijn nog 10 maanden op de droesem (“sur lie”) en wordt er regelmatig “batonnage” toegepast. Dit is een methode waarbij de droesem door de wijn wordt geroerd, waardoor er meer aroma’s geëxtraheerd worden en de wijn complexere smaken ontwikkelt.

Terug naar alle wijnen