Domaine Herbauges – Le Chant Baron Grolleau Gris

Franse Grolleau Gris, zeer smakelijke wijn, crispy met licht kruidigetonen, peperigheid en een lange finale. Wijn rust 6 tot 9 maanden op droesem met regelmatige bâtonnage. Past bij Franse visstoof.

Druivensamenstelling
Grolleau Gris: 100 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Soort: Wit (blush)
Stijl: Jong
Extra: Duurzame Terra Vitis-certificering
Alcoholpercentage: 11,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Lichte perzikkleur
Geur: Frisse geur met witte bloemen en perzik in de boventoon
Smaak: Zeer smakelijke wijn, crispy, met licht kruidige tonen, peperigheid, en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie
Perfect als aperitief bij frisse zomermaaltijden, gegrilde vis en zachte kaassoorten

  1. Quinoasalade met gegrilde halloumi, broccoli, avocado en bladspinazie
  2. Franse visstoof met mosselen, zalm, tuinerwten en citrus
  3. Zomerse salade met nectarine, garnalen, fetakaas en gegrilde paprika’s

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Jérôme Choblet, de vierde generatie van wijnbouwers van Domaine des Herbauges, ziet wijn maken als zijn passie, waarbij elke keuze die je maakt invloed heeft op de totale expressie en aroma’s in de wijn, zowel delicaat als intens. De wijngaarden bestaan al sinds 1864. Nu, 4 generaties later, hebben ze gedurende 15 jaar alle ranken in de wijngaard herplant, om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren en het aanbod te vergroten.

Ligging

Het wijnhuis bevind zich in het westen van Frankrijk, in de regio Val de Loire, bij de gelijknamige rivier. Tegenwoordig gebruiken ze moderne productiemethodes, met veel respect voor het milieu, waarbij geen chemicaliën worden toegevoegd. De wijnen van Domaine des Herbauges worden inmiddels verkocht in 42 landen. Alle producten die gebruikt worden bij de groei zijn biologisch afbreekbaar.

Vinificatie
Na de pluk worden de druiven binnen 45 minuten geperst en fermenteren ze in op lage temperaturen. Deze Grolleau Gris-druiven hebben een roze schil, welke kleur geeft aan het witte sap tijdens de maceratie. Hierna rust de wijn nog 6 tot 9 maanden op de droesem (“sur lie”) en wordt er regelmatig “bâtonnage” toegepast. Dit is een methode waarbij de droesem door de wijn wordt geroerd, waardoor er meer aroma’s geëxtraheerd worden en de wijn complexere smaken ontwikkelt.

Terug naar alle wijnen