Domaine La Croix Belle – Caringole Rosé

Franse jonge rosé, geproduceerd onder de duurzame Terra Vitis certificering. Verfrissend en licht kruidig van smaak. Past bij gegrilde gamba’s.

Domaine La Croix Belle - Caringole Rosé

Druivensamenstelling
Syrah: 50 %
Grenache: 50 %

Specificaties
Jaargang: 2023
Stijl: Jong
Extra: 8/10 punten – Lenterosé @ Volkskrant (2020)
Duurzame Terra Vitis-certificering
Alcoholpercentage: 12,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Lichtroze met lichte violet tinten
Geur: Veelzijdig rood fruit als frambozen, rode bessen en aardbeien en een intens aroma van rode rozen
Smaak: Verfrissend en licht kruidig, rijp rood fruit met een fijne lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Heerlijk op het terras of bij lichte voorgerechten, salades of verse schaaldieren

  1. Crostini met geitenkaas, aardbeien, basilicum en balsamicosiroop
  2. Gegrilde gamba’s in een marinade van knoflook, rode peper en citroen
  3. Zalmcarpaccio met kappertjes en een dressing van ansjovis, olijven en olie

Achtergrondinformatie
Domaine La Croix Belle is opgericht in 1794 door familie Boyer. Sinds 1977 is het in handen van de ambitieuze Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte van het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middellandse Zee.

Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie, zonder toevoegingen.

Vinificatie
De Syrah- en Grenache-druiven worden geplukt van 20 jaar oude wijnstokken en daarna apart van elkaar zacht geperst voor een goede extractie van sap en aroma’s. Een gedeelte ondergaat een korte schilweking na de pers (saignée), het andere gedeelte wordt direct uitgeperst (presse), welke later worden gemengd. De fermen-tatie vindt plaats op traditionele wijze op een lage temperatuur. Hierna rijpt de wijn voor 4 maanden op de droesem (sur lie) in RVS tanks voor meer smaakontwikkeling.

Terug naar alle wijnen