Domaine La Croix Belle – Caringole rouge

Franse rode wijn van de Syrah- Merlot- en Carignan-druiven. Smaken van zwarte bessen, bramen en tonen van toast. Past bij de Franse kaas Beaufort.

Druivensamenstelling
Syrah: 65 %
Merlot: 20 %
Carignan: 15 %

Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: Jong
Extra: Duurzame Terra Vitis-certificering
Winnaar categorie Elite Restaurant – Nationale Huiswijncompetitie @ The Wine & Food Association en Proefschrift (’12).
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diep robijnrood
Geur: Intense geuren van bessen gemengd met fijne kruidigheid
Smaak: Rond, zeer zacht, met donker fruit als zwarte bessen en bramen en tonen van toast in de finale

Temperatuur:
Minimaal 15 °C
Maximaal 17 °C

Gastronomie
Lekker bij wild of rood vlees, licht gekruid met aardse tonen en jonge of zachte kazen

  1. Tournedos van hert met boschampignons en veenbessensaus
  2. Gevulde varkenshaas met pruimensaus en rode kool
  3. Franse Beaufort of Port Salut

Achtergrondinformatie Domaine La Croix Belle is opgericht in 1794 door familie Boyer. Sinds 1977 is h et in handen van de ambitieuze Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte van het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middellandse Zee. Opbrengst: 45 hectoliter wijn per hectare grond. Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie, zonder toevoegingen.

Vinificatie
De Syrah-, Merlot- en Carignan-druiven worden geplukt van 20 jaar oude
Wijnstokken. Opbrengst: 55 hectoliter wijn per hectare grond. Daarna worden ze apart van elkaar geperst voor een goede extractie van sap en aroma’s. De fermentatie vindt plaats op traditionele wijze op een lage temperatuur gedurende 2-3 weken. Na de fermentatie worden de druiven geassembleerd en rijpt de wijn voor 6 maanden op de in roestvrijstalen tanks alvorens hij wordt gebotteld.

Terug naar alle wijnen