Domaine La Croix Belle – N°7 Blanc

Franse witte blend met 7 verschillende druiven. Een droesemrijping met regelmatige bâttonage. Tonen van exotisch fruit, honing en citrus, zachte lange afdronk. Gaat goed gepaard met gegrilde vis.

Domaine La Croix Belle - N°7 Blanc

Druivensamenstelling
Viognier: 25%
Chardonnay: 25%
Grenache Blanc: 15%
Sauvignon Blanc: 15%
Grenache Gris: 5% Muscat + Carignan Blanc: 5%

Specificaties
Jaargang 2021
Stijl: 9 maanden houtrijping
Extra: Duurzame landbouw met Terra Vitis Certificering
Naam “N° 7” = het aantal druiven van de assemblage.
91 punten @ Decanter World Wine Awards (’19)
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Glinsterend goud
Geur: Intense geur van grapefruit, ananas en vanille
Smaak: Zeer goed in balans, mineralig, smaken van exotisch fruit, honing en citrus, zachte lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie
Uitstekend gepaard met gegrilde vis, foie gras en gerechten met wit vlees

  1. Klassieke bouillabaisse
  2. Gebakken tarbot met Hollandaisesaus
  3. Foie gras met vijgengelei en rozemarijn op toast

Achtergrondinformatie
Domaine La Croix Belle is opgericht in 1794 door familie Boyer. Sinds 1977 is het in handen van de ambitieuze Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte van het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middellandse Zee. Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie, zonder toevoegingen.

Vinificatie
De druiven worden zorgvuldig gesorteerd na de oogst van gemiddeld 20 jaar oude wijnranken. Opbrengst: 35-40 hectoliter wijn per hectare grond. Alle verschillende druivenvariëteiten (7 stuks) worden apart gevinifieerd op traditionele manier en daarna sur lie gelagerd op nieuwe Franse eikenhouten vaten. De wijn wordt regelmatig geroerd om meer smaken te ontwikkelen, een techniek dat ‘battonage’ heet. De wijn rijpt 9 maanden in deze vaten. Je kan de N° 7 max. 5 jaar bewaren.

Terug naar alle wijnen