Domaine La Croix Belle – N°7 Rouge

Franse rode wijn met ”7” verschillende druiven. De wijn is 12 maanden houtgerijpt. Rijk en vol van smaak, zacht in de mond met rokerige tonen. Past bij een gegrilde steak.

Domaine La Croix Belle - N°7 Rouge 2018

Druivensamenstelling
Syrah: 50 %
Grenache: 15 %
Mourvèdre: 10 %
Cabernet Franc: 9 %
Petit Verdot: 6 %
Merlot + Cabernet Sauvignon: 10 %

Jaargang 2019

Specificaties
Stijl: 12 maanden houtrijping
Extra: Duurzame landbouw met Terra Vitis Certificering
Naam “N° 7” = het aantal druiven van de assemblage. 90 punten @ Decanter World Wine Awards (’19)
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder violet
Geur: Complexe aroma’s van zwart fruit, geroosterde koffiebonen, mokka en zwarte peper
Smaak: Zeer rijk en vol van smaak, zacht in de mond met rokerige tonen en een lange finale

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Drink deze wijn bij de typische Franse keuken, wild vlees en een goede gegrilde steak

  1. Gerookte eendenborst met zwarte bramen, bieten en tuinkers
  2. Filet Mignon met peperroomsaus en geroosterde aardappeltjes
  3. Wild-spies van de barbecue met reebout, rode ui, paprika’s en groene kruiden

Achtergrondinformatie
Domaine La Croix Belle is opgericht in 1794 door familie Boyer. Sinds 1977 is het in handen van de ambitieuze Jacques en Francoise Boyer. Het ligt in de streek Côtes de Thongue in de bekende wijnregio Languedoc, op 120 meter hoogte van het Cévenne gebergte. Het terroir van La Croix Belle bestaat uit klei en kalksteen, met als onderlaag gravel en zand. Op de 70 hectare grond groeien 16 verschillende druivensoorten die profiteren van vele zonuren en gematigde wind uit de Middellandse Zee. Domaine La Croix Belle streeft naar een zuiver kwaliteitsproduct met respect voor mens en milieu, o.a. door strenge controle op de productie-methodes onder de duurzame ‘Terra Vitis’ certificering. De wijnen worden zo puur mogelijk gemaakt, waardoor prachtige zuivere wijnen ontstaan met karakter, kwaliteit en passie, zonder toevoegingen.

Vinificatie
De druiven worden zorgvuldig gesorteerd na de oogst van gemiddeld 20 jaar oude wijnranken. Opbrengst: 35 hectoliter wijn per hectare grond. Alle verschillende druivenvariëteiten (7 stuks) worden apart op traditionele manier gevinifieerd, waarbij ze een lange maceratie (schilweking) ondergaan in open tanks en daarna rijpen gedurende 12 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten (tussen de 1 en 3 jaar oud). Je kan de N° 7 tot 10 jaar bewaren. Decanteer 1-2 uur voor serveren.

Terug naar alle wijnen