Esteban Martín – Joven

Vegan Spaanse rode blend van de Garnacha- en Syrah-druif. Vol in de mond met hints van truffel. Smaakt bij geroosterd lamsvlees.

Esteban Martín - Joven

Druivensamenstelling
Garnacha: 85%
Syrah: 15%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 13.5 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Intense, jeugdige rode kleur
Geur: Frisse geur van rood fruit met framboos als boventoon en hints van truffel
Smaak: Vol in de mond, mooie structuur en gebalanceerde zuren

Temperatuur:
Minimaal 14 °C
Maximaal 16 °C

Gastronomie
Heerlijk als aperitief, bij tapas of als begeleider van gerechten met volle smaken

  1. Geroosterd lamsvlees met gevulde paddenstoelen
  2. Kippenbouten uit de oven met tomaat en paprika
  3. Spaanse Riblappen met tijm en Laurier

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
Na de machinale pluk vindt de eerste gisting plaats, gedurende 10 dagen op een temperatuur van 26°C tot 28°C. Daarna volgt de malolactische gisting waarbij appelzuren omgezet worden in melkzuren wat zorgt voor ronde en zachte tonen in de wijn. De wijn rust na de vergisting tot aan de botteling. De Garnacha en Syrah komen van 20 tot 65 jaar oude wijnstokken.

Terug naar alle wijnen