Esteban Martín – OH Sweet white

Spaanse witte dessertwijn van de Moscatel-druif. Fijne lichte bubbel. Zoete en crispy smaak. Past goed bij luchtige amandelcake.

Esteban Martín - Sweet White Frizzante S.A.

Druivensamenstelling
Moscatel: 100 %

Specificaties
Stijl: Frizzante
Extra: Fijne licht bubbel en een laag alcoholpercentage door onvoltooide alcoholische vergisting
Bestrijding middels Ozon behandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 8.0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Kraakhelder en strogeel
Geur: Subtiele tonen van bloemen, citrus en tropisch fruit
Smaak: Zoet en crispy met een verfrissende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 7 °C
Maximaal 9 °C

Gastronomie
Ideaal als aperitief, bij verse zeevruchten of bij fruitige desserts

  1. Heerlijke zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt
  2. Luchtige amandelcake
  3. Vanillecustard met appel uit de oven

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O.P. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De alcoholische vergisting van de Oh! Sweet White wordt niet volledig voltooid, waardoor restsuikers ontstaan en het alcoholpercentage laag blijft. Geselecteerde gisten worden toegevoegd aan de most (wijnpulp), die garanderen een voorspoedige vergisting en stimuleren de aromaontwikkeling. Wanneer het aroma optimaal is, wordt de vergisting stop gezet. Tijdens het vergistingsproces ontstaat de verfijnde en zachte “mousse”.

Terug naar alle wijnen