Esteban Martín – Wit

Jonge Spaanse witte blend van de Chardonnay- en Macabeo-druif. Smaak van tropisch fruit. Past bij een traditionele Ceasar salade.

Esteban Martín - Wit

Druivensamenstelling
Chardonnay: 70 %
Macabeo: 30 %

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Extra: Vegan, Bestrijding middels Ozonbehandeling (uitleg onderaan pagina)
Alcoholpercentage: 13.0 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Helder, lichtgeel
Geur: Fruitig met subtiele tonen van tropische vruchten
Smaak: Tropisch fruit, bloemig, fris, harmonieus en een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 6 °C
Maximaal 8 °C

Gastronomie
Serveer bij gerechten met een goede balans tussen friszuur en zachte/romige tonen

  1. Tapas: Sardientjes, inktvis in het zuur, gemarineerde mosselen
  2. Traditionele Ceasar salade met kip
  3. Zalm met mascarpone, bloemenhoning en geraspte limoenschil

Achtergrondinformatie
De wijngaard van Bodegas Esteban Martín liggen in de streek Carineña. Opgericht in 1932 en bestaande uit 150 hectare grond. Ze maken hier wijn met traditionele karakteristieken van D.O. Carineña in combinatie met de nieuwste moderne snufjes. De wijngaarden liggen ten zuidwesten van Zaragoza, op een plateau dat bekend staat als Capo de Carineña. Omdat het in de buurt van het Sierra de la Virgen gebergte ligt, variëren de hoogtes van 400m tot 800m. De regio heeft een continentaal klimaat met, hete, droge zomers en koude winters (tot -8 °C). Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen heeft een positieve invloed op de druiven. De bodem bestaat uit roodbruin kalksteen, klei en leisteen, met daaronder een laag van losse stenen met een hoog calciumcarbonaatgehalte.

Vinificatie
De Chardonnay en Macabeo druiven groeien op verschillende plekken in de wijngaard en worden machinaal geoogst. Elk deel wordt apart gevinifieerd met moderne methodes om het maximale potentieel uit de verschillende delen van het wijngebied te halen. De druivenstokken zijn 20 tot 65 jaar oud. Na de oogst vindt er een maceratie (schilweking) plaats op koude temperatuur (12 °C) gedurende 6 uur wat resulteert in een soepele en fruitige wijn.

Terug naar alle wijnen