Gaialuna – Pinot Grigio

Italiaanse witte jonge wijn van de Pinot Grigio-druif. 3 maanden rijping in stalen tanks. Smaakt goed bij Sint-Jakobsschelpen.

Gaialuna Pinot Grigio

Druivensamenstelling
Pinot Grigio: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,5%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Bleek geel
Geur: Fruitige aroma’s van abrikoos en perzik met lichte citrus noten en muskusgeur
Smaak: Droog met een zachte afdronk en lichte hints van hazelnoot en honing

Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12 °C

Gastronomie

  1. Sint-jakobsschelpen met boter en cognac
  2. Spaghetti de caparosoi (venusschelpen)
  3. Risotto met scampi en rucola

Achtergrondinformatie
De wijngaarden van Azienda Tenute Tomasella grenzen aan de roemrijke prachtige wijngebieden Friuli Grave en Piave. De Alpen beschermen deze 150 hectare van koude noordelijke wind, wat samen met een lichte zeebries zorgt voor ideale groeiomstandigheden. Tomasella bezit 30 hectare, waarvan 7 hectare in Friuli ligt en 23 in Veneto. Het wijnhuis, een kleurrijk kasteel met een enorm landgoed, staat bekend om het hebben van respect voor tradities, milieu en natuur. Hier produceren ze unieke uitstekende kwaliteitswijnen, met onbetwistbare specialisatie dankzij de combinatie van 50 jaar ervaring, de modernste wijn-bereidingstechnieken en de liefde voor het land. De eerste jaren waren dit voornamelijk mousserende wijnen, zoals de geliefde Prosecco, waar later een serie aan stille wijnen aan zijn toegevoegd, welke indien gewenst kunnen rijpen in de geavanceerde wijnkelders.

Vinificatie
De druiven worden handmatig geplukt. Vinificatie vindt plaats middels een zachte persing; fermentatie bij een gecontroleerde constante temperatuur van 16 graden om de eigenschappen van de druif te versterken. Drie maanden in stalen tanks. Behoudt zijn kwaliteit tot wel 3 jaar

Terug naar alle wijnen