Hispano+Suizas – Bassus Finca Casilla Herrera

Rode Spaanse blend van de Bobal-, Petit Verdot-, Syrah-, Merlot- en Cabernet Franc-druif. Rijke en volle smaak door 20 maanden rijping op Franse en Amerikaanse eiken vaten.

Hispano Suizas Bassus Finca Casilla Herrera

Druivensamenstelling
Bobal
Petit Verdot
Syrah
Merlot & Cabernet Franc

Specificaties
Stijl: 20 maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken
Jaargang: 2015
Extra: Nomineringen: 94/100 Guía ABC 2019 – 95/100 Guía WineUp 2019 – 92/100 Anuario de vinos de El País 2019 – 97/100 Guía SEVI 2019 – 92/100 Guía Peñín2019
Alcoholpercentage: 14 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Dieppaars met tonen van kers
Geur: Combinatie van rood fruit met een balsamico-toon, vanille en geroosterd hout
Smaak: Rijk, vol, met aroma´s van rode bessen, licht rokerig met een lange afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
De Bassus is een goede combinatie bij onder andere geroosterd vlees en lam

  1. Peperbiefstuk met gebakken witte ui en veldsla met balsamico-dressing
  2. Lamskoteletten met geroosterde paprika & aubergine met zoete aardappel
  3. Pulled pork met sweet chili-saus

Achtergrondinformatie
Bodegas Hispano+Suizas is ontstaan toen drie vrienden, wijnbouwer Rafael Navarro, wijnmaker Pablo Ossorio en marketingdirecteur Marc Grin na jaren ervaring in de wijnwereld hun eigen wijn wilden maken. Het bedrijf onderscheidt zichzelf door drie kernelementen voor een goed product in hun waarde te laten: traditionele wijnbouw, een innovatief wijnmaak-proces en ervaring in export. Hispano+Suizas is vernoemd naar de afkomst van de eigenaren: twee Spanjaarden en een Zwitser. De bodega is gesitueerd in D.O.P. Utiel-Requena, een van de meest traditionele wijnbouwgebieden in Spanje. Hispano+Suizas heeft in totaal 61 hectare wijnstokken, waar in totaal 4000 ranken per hectare zijn geplant. In totaal worden ongeveer 2 kilo druiven per wijnrank geoogst. Alle wijnen zijn vernoemd naar termen uit de klassieke muziek, aangezien het doel is om een ‘masterpiece’ van iedere wijn te maken; bassus refereert naar het bas-deel in een klassiek muziekstuk.

Vinificatie
Oogst vind ‘s ochtends plaats om de druiven koel te houden, waarna deze 3 dagen in koelcellen met temp. van -10 °C worden geplaatst. Hierna een koude schilmaceratie op 8 °C van 4 dagen, waarna de fermentatie start zonder koeling. Maximumtemperatuur van 26 °C tijdens fermentatie in eiken vaten zonder bovenkant. Iedere dag wordt de hoed (dikke laag druivenschillen die zich vormt bovenop) handmatig naar beneden geduwd, zodat de gekneusde druiven niet uitdrogen. Na 15 dagen een lichte pneumatische persing waarna minimaal 20 maanden rijping op Frans en Amerikaans eiken vaten.

Terug naar alle wijnen