Hispano Suizas Bassus Pinot Noir

Spaanse rode wijn gemaakt van de Pinot Noir-druif. Volle en fluweelzachte smaak door 10 maanden rijping op nieuw Amerikaans eikenhout. Smaakt goed bij rijstnoedels.

Hispano Suizas Bassus Pinot Noir

Druivensamenstelling
Pinot Noir 100 %

Specificaties
Stijl: 10 maanden rijping op nieuw Amerikaans eikenhout
Jaargang: 2018
Extra: 99/100 Mejor Pinot Noir de España, Guía SEVI 2019 – 93/100 Mejor Pinot Noir de España. Guía SMU 2019 93/100 Mejor Pinot Noir de España Guía Intervinos 2019
Alcoholpercentage: 14%
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Dieprood met violette tinten
Geur: Intens aroma van Frans eikenhout en rijp rood fruit zoals kersen & zwarte bes met zoethout
Smaak: Vol, fluweelzacht en elegant, rijp rood fruit met in de achtergrond toffee wat resulteert in een lange complexe afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie

  1. Gestoomde rijst met gele curry, gebakken paprika, citroengras en gegrilde kippendij. Serveer de
    Bassus lichtgekoeld op 12 °C – 14 °C.
  2. Gegrilde Angus met geroosterde aardappelen en gebakken groente
  3. Rijstnoedels met paddenstoelen en geroosterde pompoen

Achtergrondinformatie
Bodegas Hispano+Suizas is ontstaan toen drie vrienden, wijnbouwer Rafael Navarro, wijnmaker Pablo Ossorio en marketingdirecteur Marc Grin na jaren ervaring in de wijnwereld hun eigen wijn wilden maken. Het bedrijf onderscheidt zichzelf door drie kernelementen voor een goed product in hun waarde te laten: traditionele wijnbouw, een innovatief wijnmaak-proces en ervaring in export.

Hispano+Suizas is vernoemd naar de afkomst van de eigenaren: twee Spanjaarden en een Zwitser. De bodega is gesitueerd in D.O.P. Utiel-Requena, een van de meest traditionele wijnbouwgebieden in Spanje. Hispano+Suizas heeft in totaal 61 hectare wijnstokken, waar maar ongeveer 2 kilo druiven per wijnrank wordt geoogst. In totaal zijn er 4000 ranken per hectare geplant. Alle wijnen zijn vernoemd naar termen uit de klassieke muziek, aangezien het doel is om een ‘masterpiece’ van iedere wijn te maken; bassus refereert naar het bas-deel in een klassiek muziekstuk.

Vinificatie
Oogst vind ‘s ochtends plaats om de druiven koel te houden, waarna deze 3 dagen in koelcellen met temp. van -10 °C worden geplaatst. Hierna een koude schilmaceratie op 8 °C van 4 dagen, waarna de fermentatie start zonder koeling. Maximumtemperatuur van 26 °C tijdens fermentatie in eiken vaten zonder bovenkant. Iedere dag wordt de hoed (dikke laag druivenschillen die zich vormt bovenop) handmatig naar beneden geduwd, zodat de gekneusde druiven niet uitdrogen. Na 15 dagen een lichte pneumatische persing waarna minimaal 10 maanden op nieuwe Franse Allier (bosgebied in het midden van Frankrijk) eiken vaten.

Terug naar alle wijnen