Hispano+Suizas – Bobos

Spaanse rode wijn van de Bobal-druif. Volle en fluweelzachte elegante tannines door 10 maanden rijping in Frans eiken vaten. Past bij geroosterd Ternasco.

Hispano Suizas Bobos, Finca Casa La Borracha

Druivensamenstelling
Bobal: 100%

Specificaties
Stijl: 10 maanden rijping in Frans eiken vaten
Jaargang: 2019
Extra: 96/100 Guía SEVI 2019 – 94/100 Guía SMU 2019
92/100 Guía Peñín2019 – 92/100 Guía ABC 2019
92/100 Anuario de vinos El País 2019
Alcoholpercentage: 14 %
Inhoud per fles: 750 ml

Smaakprofiel
Kleur: Diep paars
Geur: Complex aroma, een combinatie van rijp fruit en geroosterd hout met tonen van balsamico.
Smaak: Volle, fluweelzachte elegante tannines die goed zijn geïntegreerd met het fruit en de eik, een goede zuurgraad en een lange harmonieuze afdronk.

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Geroosterd vlees en kazen
1 Pinchos Morunos (Moorse varkenshaas-spiesjes) met koriander en venkel

  1. Geroosterd Ternasco (lamsvlees) met krokant gebakken aardappel
  2. Gegrilde lamsworstjes met tabouleh (koude Libanese bulgursalade)

Achtergrondinformatie
Bodegas Hispano+Suizas is ontstaan toen drie vrienden, wijnbouwer Rafael Navarro, wijnmaker Pablo Ossorio en marketingdirecteur Marc Grin na jaren ervaring in de wijnwereld hun eigen wijn wilden maken. Het bedrijf onderscheidt zichzelf door drie kernelementen voor een goed product in hun waarde te laten: traditionele wijnbouw, een innovatief wijnmaak-proces en ervaring in export. Hispano+Suizas is vernoemd naar de afkomst van de eigenaren: twee Spanjaarden en een Zwitser. De bodega is gesitueerd in D.O.P. Utiel-Requena, een van de meest traditionele wijnbouwgebieden in Spanje. Hispano+Suizas heeft in totaal 61 hectare wijnstokken, waar maar ongeveer 2 kilo druiven per wijnrank wordt geoogst. In totaal zijn er 4000 ranken per hectare geplant. Alle wijnen zijn vernoemd naar termen uit de klassieke muziek, aangezien het doel is om een ‘masterpiece’ van iedere wijn te maken. Bobos is hierop een uitzondering en is een vrije vertaling van Bobal.

Vinificatie
Oogst vind ‘s ochtends plaats om de druiven koel te houden, waarna deze 3 dagen in koelcellen met temp. van -10 °C worden geplaatst. Hierna een koude schilmaceratie op 8 °C van 4 dagen, waarna de fermentatie start zonder koeling. Maximumtemperatuur van 26 °C tijdens fermentatie in eiken vaten zonder bovenkant. Iedere dag wordt de hoed (dikke laag druivenschillen die zich vormt bovenop) handmatig naar beneden geduwd, zodat de gekneusde druiven niet uitdrogen. Na 15 dagen zachte persing met pneumatische pers, waarna 10 maanden rijping in nieuwe Franse Allier (bosgebied in Frankrijk) vaten. Botteling volgt na lichte filtratie.

Terug naar alle wijnen