Italiaanse rode wijn, vol en stevig van smaak van de Primitivo-druif. 4 tot 6 maanden houtrijping op eikenhouten vaten. Smaakt bij pasta pesto.
Druivensamenstelling
Primitivo: 100%
Specificaties
Jaargang: 2021
Stijl: 4 tot 6 maanden houtrijping
Alcoholpercentage: 13%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Ecologische wijnbouw
Smaakprofiel
Kleur: Diep robijnrood
Geur: Delicate warme geuren van rode bessen, kersen, zwart fruit en zoethout
Smaak: Vol en stevig, fruitig, lichte vanille- en chocoladetonen, zachte lange afdronk
Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C
Gastronomie
- Penne all’Arrabblata met ansjovisfilets en verse rode pepers
- Florentina (Florentijnse T-bonesteak), gegrild met zwarte peper en zeezout
- Pasta pesto met uitgebakken salami en gegrilde Italiaanse groenten
Achtergrondinformatie
Messer del Fauno produceert in het zonnige, droge Puglia zowel wijn als olijfolie. De 400 kilometer lange wijnstreek Puglia, gelegen in “de hak van de laars” in Zuid-Italië, is de grootste wijnstreek van het land en staat bekend als “de wijnkelder van Italië”. Het grenst aan de Adriatische en Ionische zee en heeft een Mediterraan klimaat dat warme, krachtige wijnen produceert. De kersenbomen, bloemenvelden en kruiden in de omgeving hebben duidelijke invloed op de aroma’s van de wijnen. Sabino Russo, gepassioneerd wijnmaker, is erg trots op de herkomst. Er wordt gewerkt met veel respect voor natuur en milieu en alle wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd of momenteel in transitie. De populaire Primitivo-druif is in de 19e eeuw naar Amerika getransporteerd, waar de druif nu bekend staat onder de naam Zinfandel.
Vinificatie
Na een nauwkeurige selectie van alleen volledig rijpe druiven uit de wijngaarden van het Manduria-gebied, worden ze handgeplukt waarna een oude traditionele vinificatiemethode volgt. De vergisting en maceratie (schilweking) vinden plaats onder gecontroleerde temperaturen, tussen de 23 °C en 25 °C. De wijn rijpt vervolgens voor 4 tot 6 maanden op eikenhouten vaten. Drink deze wijn binnen 3 jaar