Las Moradas – Senda

Rode Spaanse van de Garnacha-druif met 10 maanden houtrijping in Franse eiken vaten. Fris, levendig en aromatisch. Past bij Bife de Cuadril (kogelbiefstuk).

Las Moradas Senda

Druivensamenstelling
Garnacha: 100%

Specificaties
Jaargang: 2017
Stijl: Crianza: 10 maanden houtrijping in Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 14,5%
Extra: Biologisch en vegan gecertificeerd, biodynamische productiewijze

Smaakprofiel
Kleur: Lichtpaars
Geur: Pruim, kreupelhout, minerale achtergrond als resultaat van de granieten ondergrond
Smaak: Fris, levendig en aromatisch. Stevig met een aanhoudende afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Paella Valenciana: Binnenlandse paella met konijn en chorizo i.p.v. zeevruchten
  2. Tortilla de Patatas (aardappeltortilla) met gebakken eieren en chorizo
  3. Bife de Cuadril (kogelbiefstuk) met saus van pruimen en krokante aardappel

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Las Moradas de San Martin vindt zijn oorsprong in 1999 in San Martín de Valdeiglases, nabij Madrid. Vanaf dat moment krijgen zij beschikking over wijngaarden die dateren uit de 12e eeuw. Las Moradas (Het Binnenste Kasteel) is de titel van het laatst geschreven boek van Sint Teresa. De naam is bedoelt als knikje naar de literatuur van de Spaanse Gouden Eeuw, waar de wijnen uit de regio door de belangrijkste schrijvers van die tijd vaak werden benoemd. De labels op de flessen zijn stukken uit die literatuur. In totaal bezit Las Moradas nu 18 hectare wijngaarden, omringd door pijnbomen, steeneiken, jeneverbessen en tal van andere flora. De gaarden waar de Garnacha-druiven groeien zijn in totaal 13 hectare groot en heten “Boquerón”, “Corzos”, “La Flecha”, “La Coja” en “Poniente”. De stokken zijn 8 tot 90 jaar oud. De wijngaarden liggen op 870 meter hoogte op een zand- en leembodem. Er wordt gebruik gemaakt van dry-farming, waarbij niet wordt geïrrigeerd en alleen regenwater de gaarden nat houdt. Wijnmaakster is Isabel Galindo. In totaal heeft zij 13.430 flessen geproduceerd.

Vinificatie
Druiven worden met de hand geplukt, na het ontstammen worden de druiven direct geperst en ondergaan ze een spontane fermentatie met van nature aanwezige gisten in rvs tanks. Net voor einde fermentatie worden de schillen verwijderd, zodat er geen zware tannines in de wijn kleven. 10 maanden rijping in 500 liter Franse eiken vaten van verschillende types en aantal keren gebruik. Blenden per vat volgt, waarna wordt gebotteld zonder klaring of filtratie.

Terug naar alle wijnen