Las Moradas – Initio

Frisse rode wijn van de Garnacha-druif met 14 maanden houtrijping in Frans eiken vaten. Harmonieuze en frisse smaak. Past bij Cocido Madrileno.

Las Morades - Initio

Druivensamenstelling
Garnacha: 100%

Specificaties
Jaargang: 2017
Stijl: Crianza: 14 maanden houtrijping in Frans eiken vaten
Alcoholpercentage: 14,5%
Extra: Biologisch en vegan gecertificeerd

Smaakprofiel
Kleur: Mediumpaars
Geur: Kers, rode pruim, kreupelhout, wilde bessen, grafiet, mineraliteit en ziltigheid
Smaak: Harmonieus, fris & levendig met een lange, elegante afdronk

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/Past bij

  1. Filet van wild zwijn met zoete aardappelmousseline & jus van wilde bosbes en gerookte knoflook
  2. Cocido Madrileno: Madrileense stoofpot van buikspek, kalfsschenkel, tijm en rozemarijn
  3. Rosé gebakken skirt-steak met gegrilde romanesco

Achtergrondinformatie
Wijnhuis Las Moradas de San Martin vindt zijn oorsprong in 1999 in San Martín de Valdeiglases, nabij Madrid. Vanaf dat moment krijgen zij beschikking over wijngaarden die dateren uit de 12e eeuw. Las Moradas (Het Binnenste Kasteel) is de titel van het laatst geschreven boek van Sint Teresa. De naam is bedoelt als knikje naar de literatuur van de Spaanse Gouden Eeuw, waar de wijnen uit de regio door de belangrijkste schrijvers van die tijd vaak werden benoemd. De labels op de flessen zijn stukken uit die literatuur.

In totaal bezit Las Moradas nu 18 hectare wijngaarden, omringd door pijnbomen, steeneiken, jeneverbessen en tal van andere flora. De gaarden waar de Garnacha-druiven groeien zijn in totaal 10,2 hectare groot en hebben namen als Centenera, Montazo, San Martín, Piñonera. De stokken zijn geplant in de loop van 1908 tot 1946, wat resulteert in 76 tot 114 jaar oude stokken. De stokken groeien in bush-vorm, zo vrij mogelijk zonder te worden geleid door ijzeren draden. De wijngaarden liggen op 900 meter hoogte op een zand- en granieten bodem. Er wordt gebruik gemaakt van dry-farming, waarbij niet wordt geïrrigeerd en alleen regenwater de gaarden nat houdt. Wijnmaakster is Isabel Galindo. In totaal heeft zij 16.447 flessen geproduceerd.

Vinificatie
’s Nachts met de hand geoogst. Vinificatie per wijngaard, na het ontstammen worden de druiven direct geperst en ondergaan ze een spontane fermentatie met van nature aanwezige gisten. Na (malolactische) fermentatie 8 tot 18 maanden (gemiddeld 14) in 500 liter Franse eiken vaten van verschillende types en aantal keren gebruik. Gebotteld zonder filtering of klaring.

Terug naar alle wijnen