Le Chant Baron Muscadet Côtes de GrandLieu

Franse witte wijn van de Melon Bourgogne druif. 8 tot 14 maanden droesemrijping met regelmatig bâtonnage. Past bij gestoomde zeebaars.

Le Chant Baron Muscadet cotes de Grandlieu

Druivensamenstelling
Melon de Bourgogne: 100%

Specificaties
Jaargang: 2022
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 12,0%
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Duurzame Terra Vitis-certificering

Smaakprofiel
Kleur: Bleekgeel met groene zweem
Geur: Levendige geuren van gestoofd fruit en peer
Smaak: Elegante wijn met een volle body, zacht fruit, goede textuur en een ronde delicate afdronk

Temperatuur:
Minimaal 8 °C
Maximaal 10 °C

Gastronomie

  1. Gegratineerde kreeft met casinobrood-kruim, knoflook, peterselie en olijfolie
  2. Gestoomde zeebaars met venkel, aardappel, prei en rode peper
  3. Botersla met gerookte kipfilet, avocado, zachte geitenkaas en amandelen

Achtergrondinformatie
Wijnmaker Jérôme Choblet, de vierde generatie van wijnbouwers van Domaine des Herbauges, ziet wijn maken als zijn passie, waarbij elke keuze die je maakt invloed heeft op de totale expressie en aroma’s in de wijn, zowel delicaat als intens. De wijngaarden bestaan al sinds 1864. Nu, 4 generaties later, hebben ze gedurende 15 jaar alle ranken in de wijngaard herplant, om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren en het aanbod te vergroten. Het wijnhuis bevind zich in het westen van Frankrijk, in de regio Val de Loire, bij de gelijknamige rivier. Tegenwoordig gebruiken ze moderne productiemethodes, met veel respect voor het milieu, waarbij geen chemicaliën worden toegevoegd. De wijnen van Domaine des Herbauges worden inmiddels verkocht in 42 landen. Alle producten die gebruikt worden bij de groei zijn biologisch afbreekbaar.

Vinificatie
Na de pluk van de 50 jaar oude wijnranken, worden de druiven binnen 45 minuten geperst en fermenteren ze in op lage temperaturen. Hierna rust de wijn nog 8 tot 14 maanden op de droesem (“sur lie”) en wordt er regelmatig “bâtonnage” toegepast. Dit is een methode waarbij de droesem door de wijn wordt geroerd, waardoor er meer aroma’s geëxtraheerd worden en de wijn complexere smaken ontwikkelt.

Terug naar alle wijnen