Italiaanse witte wijn van de Malvasia-druif. Aangename en aanhoudende wijn. Past goed bij carpaccio van octopus.
Druivensamenstelling
Malvasia: 100 %
Jaargang: 2020
Specificaties
Stijl: Jong
Alcoholpercentage: 13,5 %
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: Vermelding in Vitae La Guida Vina 2021
Grand International Wine Award Mundus Vini Gold Meininger 2021
Smaakprofiel
Kleur: Intens stro geel
Geur: Aroma’s van abrikoos, perzik en pruim, met hinten van tomatenblad, peper, Salie en ananas. Hints van kweepeer.
Smaak: Aangenaam en aanhoudend, gebalanceerde zuren en mineralen
Temperatuur:
Minimaal 10 °C
Maximaal 12°C
Gastronomie
Goede combinatie met:
- Carpaccio van octopus met kikkererwtencrème
- Courgette met buffelmozzarella en verse tomatentartaar
- Spaghettoni met venusschelpen en eekhoorntjesbrood
Achtergrondinformatie
In de provincie Pordenone, niet ver van de vredige Marano-lagune, een plaats waar de zuivere geur van de zee en de aarde zich vermengen, waar een zachte maar constante bries het kleiachtige terrein streelt en het droog en gezond houdt. De wijngaarden zijn gelegen op twee locaties: Vigneti Bosco Bando (Udine) (gelegen direct aan de zee) 13 hectare groot – Het perceel met een grote van 0.85 hectare, waar de Bosco Bando wijnstokken van deze Malvasie vandaan komen is Guyot – en wijngaard Vigneti Castello, 7 hectare groot, welke zich bevindt zich in Caneva (Pordenone), dicht bij de grens van Treviso. Hier ligt het wijnhuis Le Favole (sprookje). Gelegen in een zg. Karstgebied (= gebied waar, door het oplossen van het kalkgesteente in de ondergrond, een zinkgat is ontstaan welke volloopt met water)
Vinificatie
De oogst wordt met de hand geplukt. Vinificatie: gebruik van moderne RVS tanks. Zachte persing met pneumatische pers en daaropvolgende flotatie voor een snelle klaring van de most. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Rijping en rust op gisten gedurende 6 maanden. Rijping voor zes maanden in staal; hierna gedurende twee maanden in de fles.