Le Favole Refosco Dal Peduncole Rosso

Rode Italiaanse wijn van de druif Refosco dal Peduncolo Rosso. Warm en vol, met aangename sensaties van rood fruit. Smaakt goed bij tagliata.

Le Favole Refosco Dal Peduncole Rosso 2019

Druivensamenstelling
Refosco dal Peduncolo Rosso: 100 %

Jaargang: 2020

Specificaties
Soort: Rood
Alcoholpercentage: 13 %
Inhoud per fles: 750 ml
Extra: De druif Refosco dal Peducole Rosso vindt zijn oorsprong in de streek Friuli

Smaakprofiel
Kleur: Intens paars
Geur: Aroma’s van viooltjes en rijpe pruimen, vanille en peper; in het glas komen bosbessen en geroosterde aroma´s vrij
Smaak: Warm en vol met aangename sensaties van rood fruit

Temperatuur:
Minimaal 16 °C
Maximaal 18 °C

Gastronomie
Smaakt bij/ Past bij

  1. Tagliata; in reepjes gesneden rosbief met rucola en parmezaan
  2. Pollo e patate al Forno; kippendijen met gebakken aardappelen uit de oven met rozemarijn, salie en oregano.
  3. Saltimbocca alla Romana; dunne lapjes kalfsvlees bedekt met plakjes prosciutto curo (ham) en salie

Achtergrondinformatie
In de provincie Pordenone, niet ver van de vredige Marano-lagune, een plaats waar de zuivere geur van de zee en de aarde zich vermengen, waar een zachte maar constante bries het kleiachtige terrein streelt en het droog en gezond houdt. De wijngaarden zijn gelegen op twee locaties: Vigneti Bosco Bando (Udine) (gelegen direct aan de zee) 13 hectare groot – Het perceel met een grote van 0.85 hectare, waar de Bosco Bando wijnstokken van deze Malvasia vandaan komen is Guyot; men profiteert hier van het gebruik van edelstenen afkomstig van de oude wijngaarden van 1967 – en wijngaard Vigneti Castello, 7 hectare groot, welke zich bevindt zich in Caneva (Pordenone), dicht bij de grens van Treviso. Hier ligt het wijnhuis Le Favole (sprookje). Gelegen in een zg. Karstgebied (= gebied waar, door het oplossen van het kalkgesteente in de ondergrond, een zinkgat is ontstaan welke volloopt met water)

Vinificatie
De oogst wordt met de hand geplukt. De druiven worden voor het persen niet gesulfiteerd.
Gebruik van moderne roestvrijstalen tanks. Er is een lange gecombineerde maceratie van 21 dagen
Fermentatie vindt plaats voor 12 dagen, hierna volgt het persen, decanteren en de malolactische gisting.

Terug naar alle wijnen